Musorujsag
Élő Eredmények

Hornyák Zsolt csodacseréjének köszönhetően nyert a Puskás Akadémia a Mezőkövesd ellen

Hornyák Zsolt csodacseréjének köszönhetően nyert a Puskás Akadémia a Mezőkövesd ellen

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a Puskás Akadémia FC hajtós, brusztos mérkőzésen 1-0-ás győzelmet aratott a Pancho Arénában a Mezőkövesd felett.

A felcsúti gárda a bajnok Ferencváros otthonában kapott ki a nyitófordulóban, azóta őrzi veretlenségét – sorozatban három döntetlent követően nyert újra -, míg a Mezőkövesd április óta vár első idegenbeli sikerére.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1028 néző, v.: Derdák
gólszerző: Favorov (77.)
sárga lap: Colley (40.), Komáromi (43.), illetve Nagy G. (52.)

Puskás Akadémia FC:
Tóth B. – Mezgrani, Batik, Stronati – Slagveer (Baluta, 76.), van Nieff (Corbu, a szünetben), Urblík, Komáromi – Sribek (Kiss T., a szünetben), Colley (Puljic, 66.), Zahedi (Favorov, 76.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli – Kállai K., Schmiedl, Bobál D., Lukic, Vajda (Lakveheliani, 83.) – Cseri (Kállai Z., 64.), Nagy G., Karnyicki – Drazic (Bobál G., 58.), Molnár G. (Qaka, 65.)

A gól nélküli első félidőben ugyan a hazaiak támadtak többet, és alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket, mégis a Mezőkövesd állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, azonban a kapufa megmentette a felcsútiakat nem sokkal a szünet előtt.

A fordulást követően is kiegyenlített volt a játék képe, végül Hornyák Zsolt cseréi döntötték el a három pont sorsát a hazaiak javára: a padról érkezők közül Puljic a találkozó egyetlen gólját készítette elő, amelyet pályára lépését követően első labdaérintéséből Favorov szerzett. A Mezőkövesd a hajrában ugyan nagy erőkkel rohamozott az egyenlítés reményében, de nem járt sikerrel.

További tartalmak