Musorujsag
Élő Eredmények

Szerb válogatott kapust igazolt az Újpest

Szerb válogatott kapust igazolt az Újpest

m4sport.hu
Az Újpest FC szerződtette a 25 éves Djordje Nikolicsot, aki egyszer már védte a szerb válogatott hálóját.

A szerb válogatott labdarugó 1997. április 13-án látta meg a napvilágot Belgrádban. Először hazájában kezdett a futballal foglalkozni, majd alig múlt 19, amikor a svájci FC Basel felfigyelt a tehetségére és szerződést ajánlott neki.

Az első években általában kölcsönadta klubja más svájci egyesületeknek – FC Schaffhausen, FC Thun, FC Aarau -, de a 2019/20-as idénytől kezdve már abszolút számoltak vele a bázeliek második számú kapusként.

Az elmúlt 3 esztendőben szerepelt a Super League-ben és a kupában, de a nemzetközi porondon is kipróbálhatta magát, ám a tavalyi kiírásban már nem jutott elég lehetőséghez, ezért a szezon végén elváltak útjai eddigi munkaadójával.

Válogatott szinten végig járta az utánpótlást, U17-től egészen U21-ig miden korosztályban megfordult, de 2021 nyarán már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott egy Jamaica elleni barátságos összecsapáson.

“Nagyon örülök annak a lehetőségnek, hogy csatlakozhattam az Újpest csapatához. Alig várom már, hogy először pályára léphessek. Hat évet töltöttem a svájci bajnokságban, most úgy érzem, hogy itt volt az ideje a váltásnak. Egy ambiciózus, igazi történelemmel bíró klubhoz jöttem és bízom benne, hogy együtt komoly célokért tudunk küzdeni. A bajnokság kapcsán sokat hallottam arról, hogy mennyire jó az infrastruktúra és, hogy a ligában játszó csapatok egyre magasabb színvonalat képviselnek. Tudom azt is, hogy ennél és a többi klubnál is sok szerb játékos szerepel és szívesen játszanak itt. Jókat hallottam az egész környezetről, így boldog vagyok, hogy itt lehetek” – nyilatkozta a klub honlapjának az újpestiek új szerzeménye.

Borítókép: Djordje Nikolics (Forrás: Újpest FC)

További tartalmak