Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hasít az újonc: a Kecskemét a Paksot is legyőzte, harmadik a tabellán

Hasít az újonc: a Kecskemét a Paksot is legyőzte, harmadik a tabellán

m4sport.hu/mti
Az OTP Bank Liga 7. fordulójában az újonc Kecskemét megérdemelt, 3–1-es győzelmet aratott a Paks felett.

Összefoglaló

OTP Bank Liga, 7. forduló
Kecskeméti TE–Paksi FC 3–1 (0-0)
Kecskemét, v.: Csonka
gólszerzők: Katona B. (47.), Banó-Szabó (72.), Szabó L. (88.), illetve Sajbán (81.)
sárga lap: Djuranovic (30.), Belényesi (42.), illetve Nagy R. (65.)
Kecskeméti TE:
Varga Be. – Szalai G., Szabó A., Belényesi – Katona M. (Szuhodovszki, a szünetben), Nagy K. (Sági, 83.), Vágó, Banó-Szabó (Szabó L., 72.), Zeke – Tóth Ba. (Buna, 92.), Djuranovic (Katona B., a szünetben)
Paksi FC:
Rácz – Vas (Sajbán, a szünetben), Lenzsér, Kádár (Szélpál, 72.), Szabó J – Balogh, Haraszti, Windecker (Papp, 10.), Szabó B. (Osváth, a szünetben) – Hahn (Nagy R., 59.), Varga B.

Teljes volt a fejetlenség a kezdés után a paksiak középpályáján, amelyen gyakorlatilag átrohantak a hazaiak, de nem tudták kihasználni a percekig tartó zavart: előbb Djuranovic hagyott ki egy ziccert, majd Banó-Szabó az általa kiharcolt büntetőt a kapufára rúgta.

Waltner Róbertnek, a vendégek vezetőedzőjének már a 10. percben cserélnie kellett, Windecker a helyszíni információk szerint már a bemelegítésnél sem érezte jól magát. A Paks rendezte sorait, de egészen a félidő hajrájáig a Kecskemét futballozott veszélyesebben. A tolnaiaknak a 38. percben egy támadáson belül aztán nagyjából öt gólszerzési lehetőségük volt, végül mégsem ünnepelhettek gólt.

Mindössze két perccel a fordulást követően vezetést szerzett a Kecskemét, a szünetben pályára lépő Katona Bálint tökéletes cserének bizonyult. Húsz perccel a befejezés előtt nem mindennapi jeleneteket láthatott a közönség, Banó-Szabó értékesített egy ziccert, a játékvezető azonban lest jelzett. A kecskeméti futballistát lecserélték, eközben azonban a VAR-vizsgálat bebizonyította, hogy nem volt lesen, így gólörömét már a kispadnál “mutathatta be”.

A Paks a hajrára Sajbán találatával nyíltá tette az összecsapást, a 88. percben azonban eredményes volt egy másik csere, Szabó Levente is, aki az ellenfél térfelén szerzett labdát, majd egy csodálatos csellel kapura tört és végül éles szögből nagy erővel kilőtte a hosszú sarkot.

A lilák ezzel saját közönségük előtt továbbra is veretlenek, három győzelem és egy döntetlen a mutatójuk otthon, a tabellán pedig visszavették a harmadik pozíciót.

Eredmények, 7. forduló:
Kecskeméti TE-Paksi FC 3-1
Vasas FC-Puskás Akadémia FC 1-1
Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC 1-0
Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 0-5

vasárnap játsszák:
Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 14.45 (M4 Sport)
Újpest FC-Ferencvárosi TC 17.30 (M4 Sport)

Borítókép: (Forrás: Kecskeméti TE - Facebook)

További tartalmak