Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: a visszatérő Kuttor Attilától vár feltámadást a Mezőkövesd

Hivatalos: a visszatérő Kuttor Attilától vár feltámadást a Mezőkövesd

m4sport.hu
A szakember 2020-ban a Magyar Kupa döntőjéig vezette a csapatot, a következő szezonban mégis megváltak tőle.

Megvan az OTP Bank Liga 11. helyén álló Mezőkövesd labdarúgócsapatának új vezetőedzője, szerdától ismét Kuttor Attila irányítja a szakmai munkát a klubnál. A legutóbbi vezetőedző Supka Attila szeptember elején bontott szerződést az együttessel.

Kuttor számára nem lesz ismeretlen a környezet, hiszen 2017 októbere és 2020 novembere között már irányította a csapatot. 117 meccsen ült a kispadon, 47 győzelem mellett 29 döntetlen és 41 vereség volt a mérlege. Legnagyobb sikereként 2020-ban a 4. helyig vezette a csapatot és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe Cseriékkel, ott azonban 2-1-re kikaptak a Honvédtól. A következő szezonban a gyengébb eredmények miatt a 10. fordulót követően megváltak tőle.

Kuttor legutóbb a Vasas együttesét irányította, de pont azon a napon menesztették, amikor Supka is megvált a kövesdi kispadtól. A Mezőkövesd legutóbbi három bajnokiját elvesztette, jelenleg az utolsó előtti helyen állnak, ugyanannyi (5) pontot gyűjtve, mint a sereghajtó Vasas.

Bár még csak szeptember közepe van, a Mezőkövesdé már a harmadik edzőváltás az OTP Bank Liga 2022/23-as szezonjában. A Debrecennél a távozó Joao Janeiro helyét ideiglenesen Dombi Tibor vette át, míg az újonc Vasasnál Kondás Elemér váltotta Kuttor Attilát.

Borítókép: Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Két fél feljutás ért élvonalbeli kispadot – Kondás Elemér a Diósgyőrnek és a Lokinak is bizonyíthat Angyalföldön
Az OTP Bank Liga edzőkeringője olyan, mint a nagyböjt: minden évben eljön, mindig máskor kezdődik és végtelennek tűnik. Ahogy az várható volt, ebben a szezonban is meglehetősen hamar elkezdtek vándorolni a szakemberek, Joao Janeiro múlt héten távozott a Lokitól, majd jött az NB I-es Black Tuesday (fekete kedd), amikor néhány órán belül a Vasas és a Mezőkövesd is megvált vezetőedzőjétől. A három klub közül egyelőre csupán egy, a Vasas jelentett be utódot – Kondás Elemér személyében, aki az elmúlt két évben is a Merkantil Bank Ligában dolgozott, s mindkétszer feljutó helyen álló csapattól távozott.
Magyar futball