Musorujsag
Élő Eredmények
×

Varga Kevin szerint már nem lehet lenézni a magyar válogatottat

Varga Kevin szerint már nem lehet lenézni a magyar válogatottat

MTI
A válogatott keretnél biztosak benne, hiába játszanak nevesebb ellenfelekkel, már belőlük is fel kell készülni a riválisoknak. Ráadásul az olaszok elleni várható telt ház jó visszajelzés arra, hogy jó úton jár a válogatott.

Varga Kevin, a németek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő magyar labdarúgó-válogatott támadója szerint az idén látott csapategységet viszik majd a pályára a játékosok a soron következő két találkozón is. A 26 éves futballista a Telkiben tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta, biztos benne, hogy mindkét rivális komolyan felkészül majd a magyar csapatból.

“Nem hinném, hogy lenéznek minket, mi viszont a saját játékunkra fogunk koncentrálni és százszázalékban be fogjuk tartani, amit a szövetségi kapitány kér tőlünk. Nagy örömmel tölt el, hogy újra itt lehetek, főleg egy ilyen eseménydús nyár után, mert a júniusi meccseket még a tévén keresztül is óriási élmény volt átélni” – jelentette ki a török élvonalban szereplő Hatayspor játékosa, aki több mint egy év után kapott újra meghívót Marco Rossitól a nemzeti együttesbe.

Hangsúlyozta, “jó lett volna itt lenni” a csapattal, ugyanakkor bízik benne, hogy ha most lehetőséget kap, akkor a pályán is hozzá tud majd tenni a válogatott teljesítményéhez. A támadó kiemelte, hogy a nemzeti együttes edzőtáboraiban mindig remek a hangulat, ez az egyik kulcsa a jó szereplésnek, mert – mint mondta – “szinte mindenki mindenkivel jó barátságot ápol”. Arról, hogy az olaszok ellen egy hét múlva telt ház előtt léphetnek pályára, Varga úgy vélekedett, ez egy “jó visszajelzés arra, hogy jó úton jár a válogatott”. “Ebből is látszik, hogy a labdarúgás mennyire szívügye a magyar embereknek, és hogy milyen sokan követik a válogatott szereplését” – tette hozzá.

A keret újonca, a Zalaegerszegben játszó Mocsi Attila az MTI kérdésére elmondta, nem tudna választani, hogy inkább a németek, vagy az olaszok ellen mutatkozna-e be szívesebben. “Igazából teljesen mindegy is, hogy ki ellen játszhatok, először meg kell dolgoznom azért, hogy pályára léphessek”- jelentette ki, és elárulta, meglepte Marco Rossi szövetségi kapitány meghívója, de örül a lehetőségnek és bízik benne, hogy sokáig a keret tagja maradhat.

“Elsősorban az önbizalom és a saját magamba vetett hit szempontjából léptem előre, ebben sokat segített Ricardo Moniz vezetőedzői kinevezése Zalaegerszegen” – nyilatkozta Mocsi, és kiemelte, mindig lépésről lépésre akart fejlődni, és ez most sem változott. A ZTE védője elmondta, nem teljesen ismeretlenek számára a kerettagok, Szoboszlai Dominikkal például régóta jó barátságban van, Schäfer Andrást az utánpótlás-válogatottból, Bolla Bendegúzt pedig Fehérvárról ismeri.

Az A divízió 3. csoportját hét pontjával vezető magyar válogatott pénteken Lipcsében Németország vendége lesz, három nappal később pedig a Puskás Arénában fogadja az Európa-bajnoki címvédő olasz csapatot. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét találkozót élőben közvetíti.

Borítókép: Varga Kevin (fotó:mlsz.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek