Musorujsag
Élő Eredmények

Kimmich a magyar válogatottról: Ritkán játszottam ennyire fegyelmezett csapat ellen

Kimmich a magyar válogatottról: Ritkán játszottam ennyire fegyelmezett csapat ellen

m4sport.hu
A német labdarúgó válogatott új, frankfurti edzőközpontjában készül a Magyarország, majd az Anglia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. A szövetség az új létesítményben tartott sajtótájékoztatót a számukra is fontos meccsek előtt, amelyen Oliver Bierhoff a német nemzeti csapat sportigazgatója, illetve a középpályás Joshua Kimmich állt az újságírók rendelkezésére.

Oliver Bierhoff egyértelművé tette, hogy mennyire fontos a német válogatottnak az előtte álló két mérkőzés.

„Egyértelmű célunk, hogy sikeresen fejezzük be a csoportot. Ezek nem barátságos mérkőzések. A csoportgyőzelem üzenet lenne a többi csapatnak, főként, hogy így Anglia előtt végeznénk. Olaszországot nem érzem most olyan erősnek, a múltból hajlamosak vagyunk másként nézni őket” – jelentette ki az 54 éves sportvezető, a magyar válogatott szinte teljesen ignorálva, habár Marco Rossi csapata vezeti a kvartettet.

A Nationalelf 27 éves védekező középpályása viszont kifejezetten elismerően beszélt a magyar nemzeti csapatról, ugyanakkor összhangban van Bierhoff véleményével abban, hogy a csoportgyőzelem nagyon fontos lenne a számukra.

„Egy ilyen torna mindig az útról szól, de a végén mindig az eredmény számít igazán. Szeretnénk megnyerni a csoportot, amivel nagy önbizalmat vihetnénk magunkkal a további megmérettetésekre. A magyar válogatott egy nagyon kellemetlen ellenfél, ezt már megtapasztalhattuk az első mérkőzésen (1-1) és a 2020-as Európa-bajnokságon (2-2) egyaránt. Ritkán volt alkalmam eddig ennyire fegyelmezett csapat ellen játszani. Az első mérkőzés velük borzalmasan nehéz volt, mert a szurkolók nagyon jó, nemzetközi színtéren szokatlan hangulatot teremtettek. Nem sok lehetőségünk adódott a gólszerzésre” – mondta a Bayern München és a válogatott rutinos, sokat megélt játékosa.

Az NL-mérkőzések mellett a németek a novemberben kezdődő katari világbajnokságra is készülnek. A Bayern-játékos nem tagadja, hogy lélekben egy kicsit már a vb-n is járnak a keret tagjai.

„A világbajnokság már ott jár mindannyiunk fejében. de először mindenképpen szeretnénk élen végezni a Nemzetek Ligája-csoportunkban. Tisztában vagyunk vele, hogy ez egyfajta felkészülés is a világbajnokságra, ahogyan a mérkőzések is a klubjainknál. Labdarúgóként mindig a legjobb formádat szeretnéd mutatni, és jó meccseket játszani háromnaponként” – mondta a hétszeres német bajnok labdarúgó.

A Németország-Magyarország NL-mérkőzést szeptember 23-án rendezik este 20:45-kor, az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Budapest, 2022. június 11. Szoboszlai Dominik (b) és Niklas Süle a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. Mögöttük: Joshua Kimmich. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Váratlan: a magyarok elleni NL-meccsre készülő Rüdiger elmondta, ki a példaképe
A 29 éves Antonio Rüdiger a német labdarúgó-válogatott összetartásán van, amely a magyar és az olasz válogatott elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készül. A spanyol Real Madrid által nyáron szerződtetett belső védő a német Sport 1-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy kicsi gyerekként olyan akart lenni, mint a királyiak korábbi középső védője. Ilyenkor nyilván mindenkinek Sergio Ramos ugrana be, de a Nationalelf labdarúgója nem rá gondolt.
Magyar futball