Musorujsag
Élő Eredmények

Kazah élcsapattól érkezik a DVSC labdarúgóinak új vezetőedzője

Kazah élcsapattól érkezik a DVSC labdarúgóinak új vezetőedzője

m4sport.hu
Srdjan Blagojevic legutóbbi csapatánál, a kazah Astanánál 28 meccsen 15 győzelem mellett 7 döntetlent játszott és 6 alkalommal kapott ki.

A Debrecen labdarúgócsapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy a jövőben a 49 éves, pro licences szerb tréner, Srdjan Blagojevic irányítja az együttest.

A szakember legutóbb, 2021 novemberétől 2022 szeptember 13-ig a kazah FC Astanánál dolgozott. A váltás okairól annyit tudni, közös megegyezéssel váltak el, de a csapatot a második helyen adta át utódjának, a kupában pedig elődöntőbe. A kazah bajnokságból még hat forduló van hátra, az Asztana hátránya öt pont a listavezető Aktobe mögött. A Konferencia Liga selejtezőjében 6-0-s összesítéssel búcsúzott a Rakow Czestochowa ellen.

Srdjan Blagojevic korábban irányította a kazah Kaspiy és a szerb FK Indija együttesét is. A Loki honlapja szerint jellemzően hosszabb ideig dolgozik egy-egy klubnál, de a Transfermarkt adatai szerint 14 év alatt 14 klubja volt. Leghosszabb megbízatása két év volt épp az Indija csapatánál, ahol 75 meccsen 34 győzelem, 15 döntetlen és 26 vereség volt a mérlege.

Az új vezetőedző már szerdán munkába áll, és segítőivel megkezdi a csapat felkészítését az október elsejei, Honvéd elleni bajnokira.

João Janeiro vezetőedzővel augusztus 31-én közös megegyezéssel bontott szerződést a DVSC. Az azt követő két bajnoki Dombi Tibor irányította a csapatot.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2022/23-as idényében:
2022. augusztus 31. – DVSC: Joao Janeiro helyett megbízottként Dombi Tibor
2022. szeptember 6. – Vasas: Kuttor Attila helyett Kondás Elemér
2022. szeptember 6./szeptember 14. – Mezőkövesd: Supka Attila helyett Kuttor Attila
2022. szeptember 21. – DVSC: Dombi Tibor helyett Srdjan Blagojevic

Borítókép: Srdjan Blagojevic (fotó: dvsc.hu)

További tartalmak