Musorujsag
Élő Eredmények
×

Schäfer: Amennyiben most jó eredmény születik, elkezdhetünk nagyobbat álmodni

Schäfer: Amennyiben most jó eredmény születik, elkezdhetünk nagyobbat álmodni

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott péntek este 20:45-kor Lipcsében Németország ellen lép pályára a Nemzetek Ligája A divíziójában. Marco Rossi csapat jelenleg vezeti a kvartettet, amennyiben sikerülne pontot szerezni, biztossá válna, hogy az elitligában folytatná a nemzeti csapat. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány mellett Schäfer András állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Schäfer András Szalai Ádám bejelentéséről:
„Nagyon boldogan térek ide vissza (Németországba), nagyon sok emlék köt ide, megváltozott az életem azóta a fejes gól óta, egy nagyon jó emlék. Ádámmal kapcsolatban azt mondhatom, hogy egy nagyon jó játékost és nagyon értékes embert veszítettünk el a visszavonulásával. Ki szeretnénk élvezni vele ezt az utolsó két mérkőzést (Németország és Olaszország), és megmutatnánk, hogy mennyire jó csapat vagyunk.”

…arról, hogy engedték el a csapattársai az Union Berlinből:
„Azt vettem észre, hogy nagyon sokan nekünk szurkolnak, ami nagyon jól esett. Nem feltétlenül a játékosok, hanem a szurkolók, akik mondták, hogy nagyon szurkolnak nekünk. A játékostársaim is mondták, hogy nehéz mérkőzés várhat a németekre, természetesen ránk is. Meglepően pozitívan álltak a magyar válogatotthoz.”

…arról, hogy mennyire számolgat a válogatott:
„Számolgatni nem nagyon érdemes. Egyszerű a képlet: számunkra elsődleges a bennmaradás, ugyanakkor egy győzelemmel nagy esélyünk lenne arra, hogy megnyerjük a csoportunkat. Amennyiben most jó eredmény születik (pontszerzés esetén biztos az A divízióban maradna a válogatott), akkor elkezdhetünk nagyobbat álmodni.
SA a kávés képéről és gólöröméről:
„Ezt inkább az olasz meccsre szánnám, hiszen ők a kávésabb nemzet, de ha holnap (pénteken) sikerül gólt szereznem, lehet, hogy bevetem ezt a gólörömöt, ha lehet egy cappuccinós csészét hozzatok.”

A Németország-Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzést az m4sport.hu élőben közvetíti szeptember 23-án 20:45-kor.

Borítókép: Lipcse, 2022. szeptember 22. Schäfer András középpályás a Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában a Németország-Magyarország mérkőzés előtti napon tartott sajtótájékotatón Lipcsében, a Red Bull Arenában 2022. szeptember 22-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak