Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi megerősítette, Dzsudzsák a görögök ellen búcsúzik a válogatottól

Rossi megerősítette, Dzsudzsák a görögök ellen búcsúzik a válogatottól

m4sport.hu
A kapitány szeretné, ha Dzsudzsák is megkapná a szurkolóktól azt az elismerést, amit Szalai Ádám is megkapott.

A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája hatodik, zárófordulójában, így az A divízió 3. csoportjának második helyén zárta a sorozatot. A találkozón búcsúzott a válogatottól Szalai Ádám, aki az elmúlt időszakban csapatkapitánya és vezére volt a nemzeti együttesnek.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány megerősítette, a novemberi görögök elleni felkészülési mérkőzésen egy korábbi kapitánytól, Dzsudzsák Balázstól is elköszön a nemzeti együttes. „A szurkolók ma is bizonyították, mennyire elismerik azokat a játékosokat, akik küzdenek a nemzeti színekért. Azt hiszem, ez lesz a görögök elleni meccsen is, mert szeretném, ha Dzsudzsák Balázs is megkapná azt az elismerést, amit Szalai Ádámhoz hasonlóan ő is megérdemel. Megerősíthetem, hogy a görögök elleni lesz Dzsudzsák búcsúmeccse” – mondta az olasz szakember.

A nemzeti együttes november 17-én Luxemburg ellen idegenben, három nappal később a görögök ellen a Puskás Arénában játszik. Dzsudzsák eddig 108-szor játszott a válogatottban, legelőször 2007-ben éppen a görögök ellen. Legutóbb 2019-ben lépett pályára a válogatottban, szinte napra pontosan három évvel a görögök elleni meccs előtt, a Wales elleni 2-0-ra elveszített Eb-pótselejtezőn. Jelenleg 108 szereplésével Király Gáborral társbérletben rekorder, de már korábban ígéretet kapott, méltó módon búcsúztatják. Amennyiben valóban pályára lép novemberben, ő lesz a legtöbb válogatottsággal rendelkező magyar játékos.

Borítókép: Dzsudzsák Balázs a Magyarország - Horvátország Eb-selejtezőn a Groupama Arénában 2019. március 24-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek