Musorujsag
Élő Eredmények

Moniz: Elképesztő játékosaink vannak, de még mindig nem vagyok elégedett

Moniz: Elképesztő játékosaink vannak, de még mindig nem vagyok elégedett

m4sport.hu
Ricardo Moniz, a Zalaegerszeg holland vezetőedzője nagy lehetőséget lát csapatában, amely 7 forduló után 10 ponttal a hatodik helyen áll az OTP Bank Ligában. Az 58 éves szakember az M4 Sporthíradónak elárulta, szívesen követné az RB Leipzig útját a fejlődés tekintetében.

A hét bajnoki alatt 14 gólt szerzett a zalai csapat, ami megsüvegelendő, ugyanakkor tízet kapott, ami jelzi, hogy még sok a hiba a védekezésben és a játékban.

Moniz azzal magyarázza a nehézségeket, hogy az ő kerete a legfiatalabb az OTP Bank Ligában, még rutint kell szereznie a játékosoknak, de idővel egyre jobb lehet az összkép.

„Elképesztő játékosaink vannak és a stáb is nagyon jó, még az utánpótlásban dolgozók is. Sok gólt szerzünk, ami nagyon fontos, hiszen a foci is csak a szurkolókért van. A játékosok pedig képesek fejlődni. A gól mindenek felett áll. A Milant is be tudtuk szorítani, igaz, csak 30 percig. Jó edzők, kiváló utánpótlásedzők vannak a klubnál, az elnöknek és Dragóner Attilának komolyak az ambíciói. Értük pedig képesek vagyunk bármit megtenni. Akárcsak a Lipcse, amelyik a negyedosztályból indult, mára már a BL-ben szerepel. A keret egy éve van együtt. Még nem vagyok elégedett, mert az ellenfélre gyakorolt nyomásunkat nem tudjuk 95 percig tartani. Egyelőre ingadozó a formánk” – értékelte csapatát a holland szakember.

Az elmúlt héten óriási megtiszteltetés érte Mocsi Attilát, akit Marco Rossi behívott a válogatott keretébe. A fiatal védő nem tagadta, nagyon hálás ezért Moniznak, aki sokat tett a fejlődéséért.

„Az ő hálája egy jel a vezetőségnek, de nem rám kell gondolnia, hanem a klubra és saját magára. Mert beszélni könnyű, de azt ismerik el, aki előre passzol. Néha Beckenbauert hozom példaként, mert ő csak döntő passzokat akart adni. Mocsi egy éhes, kiváló képességű védő. Hatalmas tehetséggel és szerintem elérheti a legnagyobbak szintjét, ha képes lesz vezetni a csapatot. Neki kell felráznia a társakat. És abban a pillanatban, ha ezt meg tudja csinálni, akkor stabil tagja lesz a válogatottnak. Nemcsak a padon, hanem a kezdő 11-ben. Nagy elismerés neki is és a klubnak is az első válogatott behívója” – mondta az egerszegi mester.

A ZTE szombaton a Vasas vendégségében mutathatja meg, hol tart a fejlődésben. Az OTP Bank Liga 8. fordulójának mérkőzését az M4 Sport élőben közvetíti.

A találkozóról így vélekedett:

„Játszottunk ellenük a felkészülés során. Jó csapat, tapasztalt játékosokkal, akiknek, ha teret engedsz, jó futballt játszanak. Vagyis nem szabad még csak másodpercekre sem teret hagynunk az ellenfélnek. Vissza kell szorítanunk őket. Holender fantasztikus csatár, akit ki kell kapcsolnunk. A játékstílusunk mindig gólra törő játék, de ez lesz az első, hogy Manzinga és Diego – az újak – is jók lesznek. Sokáig tartott, de végre rengeteg választási lehetőségünk lesz, és komoly ellenfelek leszünk mindenki számára” – latolgatta az esélyeket a tapasztalt szakember.

Borítókép: Ricardo Moniz (m4sport.hu)

További tartalmak