Musorujsag
Élő Eredmények

Gera: Németh akkor fog bekerülni a válogatottba, ha a kapitány úgy látja, ott a helye

Gera: Németh akkor fog bekerülni a válogatottba, ha a kapitány úgy látja, ott a helye

m4sport.hu
A korábbi válogatott játékos szerint a visszavonuló Szalai Ádám szerepét senkire nem szabad ráerőltetni, majd az idő eldönti, ki lesz az új vezér a nemzeti csapatban.

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott négy nap alatt előbb Bulgáriát, majd Litvániát is legyőzte felkészülési mérkőzésen. a csapatot irányító Gera Zoltán szövetségi edző hosszabb interjút adott a közmédiának, melyben elmondta, számára és a játékosoknak is hasznos volt az elmúlt két meccs.

Az elmúlt korosztállyal nem tudtam barátságos meccset játszani a selejtezők előtt. Most 14 újoncot hívtunk be, a játékosok jól dolgoztak, elvégezték a munkát amit kértünk tőlük. Jelenleg a legfontosabb a csapatépítés, fontos, hogy kialakuljon egy jó mag, egy olyan társaság, amelyik tud egymásért küzdeni” – mondta a korábbi válogatott játékos. Hozzátette, fontos, hogy a keret tagjai játszanak a klubcsapataikban. Jelenleg 90-95 százalékuk játszik, ami nagyon jó.

Elmondta, jelenleg a stabil csapatvédekezés a legfontosabb, kontrollálták mind a két mérkőzést, próbáltak előre védekezni, sok labdát szerezni az ellenfél térfelén, ami sikerült is.
Fontos a siker a csapat életében, hogy a játékosok higgyenek a csapatban, ehhez jól jött ez a két győzelem. Úgy látom, ez a korosztály tudott a leggyorsabban összeszokni azóta, mióta én az U21-nél vagyok„.

Az elsődleges feladat, hogy megtalálják azokat a játékosokat akik a felnőtt válogatottban is be tudnak mutatkozni. Bár folyamatosan kommunikál és egyeztet Marco Rossival, az ő személyes döntése, hogy ugyanabban a felállásban játszik az U21-es válogatott, mint a felnőtt együttes.

A sokak által már a felnőtt válogatottba követelt Németh Andrással kapcsolatban elmondta, rendszeresen játszik a Genkben, tudja, hogy miben kell még fejlődnie, de most nyugalomra van szüksége. „Jó képességű, intelligens, gólérzékeny csatár, ha töretlen marad a fejlődése, akkor eljön majd az ő ideje. Németh akkor fog bekerülni a válogatottba, ha a kapitány úgy látja, ott a helye” – mondta a korábbi ferencvárosi kedvenc.

Németh András (Fotó: MLSZ)

Mióta az U21-esek mestere, több korábbi játékosa mutatkozott már be a felnőttek között. elárulta, jól esik, ha U21-es keretből valaki felkerül a felnőtt csapatba, de szeretne a saját csapataival sikert elérni, ugyanakkor jó visszajelzés ha valaki felkerül a felnőtt válogatottba

A válogatottól visszavonult Szalai Ádámal kapcsolatban elmondta, hiányozni fog a csapatnak a játéka, személyisége miatt. „Szép emlékeket őrzök Ádámmal kapcsolatban, sajnálom, hogy visszavonul, de szerintem józan és érett döntést hozott, nagyon nehéz jókor visszavonulni. A válogatottnál betöltött pozícióját nem lehet senkire se ráerőltetni, kiderül majd, hogy ki lehet az új vezér” – mondta Gera.

Hétvégén gálameccset játszott a West Brom korábbi játékosaival, ami jó hangulatban telt, jó volt a régi csapattársakkal együtt játszani, olyan volt, mintha nem is telt volna el ennyi idő. „Örülök, hogy nem felejtettek el a szurkolók, volt egy kisebb sérülésem, de szerencsére tudtam játszani, még egy gólpasszt is adtam. Nagyon jó volt ismét játszani, főleg, hogy vannak még akik aktívak, de hozzájuk képest se lógtam ki nagyon” – összegzett.

Borítókép: Gera Zoltán (m4sport.hu)

További tartalmak