Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szoboszlai: Már nem annyiból áll a játékunk, hogy védekezünk, és próbáljuk túlélni a kilencven percet

Szoboszlai: Már nem annyiból áll a játékunk, hogy védekezünk, és próbáljuk túlélni a kilencven percet

m4sport.hu
A lipcsei légiósnak kicsit még fáj a válogatottal elért második hely a Nemzetek ligájában, összességben azonban büszke a csapatra.

Hosszabb interjút adott a sportal.hu magazinnak Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása. A Leipzig középpályása szerda este a skót Celtic ellen lép pályára a Bajnokok Ligájában és bízik benne, csapata megszerzi idei első győzelmét a csoportkörben. Éppen azért, a megszokottnál is nagyobb a nyomás a csapaton.

“Azzal a mentalitással kell pályára lépni, amit Madridban mutattunk, ám ezúttal nem nyolcvan, hanem kilencvenöt percig kell bírnunk a tempót. A Celtic ellen jobban oda kell figyelnünk a részletekre” – mondta a hétvégi bajnokin 73 percet játszó labdarúgó.

A gyengébb idénykezdet után edzőcsere volt a lipcseieknél, de Szoboszlai szerint a játékukra, a teljesítményükre legalább annyira oda kell figyelni, mint az edző személyére és fontos csapatként küzdeniük. “Most az a feladatunk, hogy minél inkább visszaadjuk, amit Marco Rose kér tőlünk, mert ha úgy tudunk futballozni, ahogy a Dortmunddal és a Real Madriddal szemben, vagy múlt szombaton a Bochum ellen tettük, akkor lehetnek még szép pillanataink a mostani idényben”.

Természetesen kitért a válogatottra is, hiszen az utolsó két összecsapáson előbb gólpasszt adott Szalai Ádámnak a németek ellen, majd a pályán élte át, ahogy az olaszok elleni meccs után több tízezer szurkoló elbúcsúztatja a címeres meztől búcsúzó csapatkapitányt.

„Ha a sorozat előtt valaki azt mondja, hogy tíz ponttal a második helyen végzünk, egyetlen ponttal lemaradva Olaszország mögött, mindenki aláírta volna. De így, hogy ekkora lehetőség volt a kezünkben az utolsó meccs előtt…Már a döntetlen is elég lett volna Olaszország ellen, emiatt kicsit fáj a második hely, összességben viszont büszke vagyok a csapatra. Már nem annyiból áll a játékunk, hogy védekezünk, és próbáljuk túlélni a kilencven percet”. Elárulta, mindenki jóban van mindenkivel, a hangulatra sosincs panasz, élvezik a meccseket.

Külön kitért Szalaira, akitől több tanácsot is kapott a válogatottal kapcsolatban. Korábban, ha bárkinek bármire szüksége volt, nyugodtan fordulhatott a csapatkapitányhoz, mindenkinek segített. A kapitánynak jelentős szerepe volt abban is, hogy az olaszok elleni meccs után a lipcsei légiós megmutathatta sörcsapoló tudományát is.

„Az öltözőben mondta Ádám, hogy akinek van kedve kicsit lazulni, azt szívesen várják a szurkolók. Schäfer Andrással összenéztünk, aztán úgy voltunk vele: miért ne? Életemben először csapoltam sört, és ahogy a mémeket láttam, valószínűleg többet nem is nagyon kérnek majd erre” – értékelte Szoboszlai a pultban nyújtott teljesítményét.

 

 

 

 

Borítókép: Szalai Ádám csapattársával, Szoboszlai Dominikkal ünnepli gólját a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkőzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. MTI/EPA/Filip Singer

További tartalmak