Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csercseszov szerint itt a lehetőség a Fradinak a javításra

Csercseszov szerint itt a lehetőség a Fradinak a javításra

MTI
Javítási lehetőségként tekint a Crvena zvezda elleni Európa-liga csoportmérkőzésre Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Múlt csütörtökön a Ferencváros 4-1-re kikapott a Crvena zvezda vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik, csütörtöki fordulójában. Mindössze egy hét telt el és máris itt a lehetőség a visszavágásra.

Ha a 4-1-es eredményt nézzük, egy hete jobb volt a Crvena zvezda, de az biztos, hogy Belgrádban nem tettünk meg mindent, amit megbeszéltünk és ami szükséges lett volna a jó eredményhez. A rivális jó csapat, elvégre évek óta magas szinten teljesít, de most van lehetőségünk javítani” – fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatóján az orosz szakember, aki az MTI érdeklődésére arról is beszélt, hogy játékban viszont nem a szerb bajnok irányított, mert 60 százalékban a Ferencvárosnál volt a labda.

Csercseszov a sérüléssel bajlódó Tokmac Nguen, Aissa Laidouni és Henry Wingo állapotát firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy együttesének vannak sérültjei, akikre nem számíthat csütörtökön, de neveket nem árult el.

Kemény meccsre számítok, de ezúttal lesz egy előnyünk, ugyanis hazai pályán a szurkolóink mögöttünk lesznek” – jelentette ki Csercseszov, aki Belgrádban azzal volt rendkívül elégedetlen, hogy hátrányba kerülve szétesett a zöld-fehérek játéka, de jelezte, igyekeztek erre a szituációra is felkészülni.

A ferencvárosi játékosok az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában játszott Crvena zvezda – Ferencváros mérkőzés után. MTI/Koszticsák Szilárd

Anderson Esiti arról beszélt az MTI-nek, hogy hétvégén a Debrecen ellen 2-0-ra megnyert bajnokin szívüket-lelküket kint hagyták a pályán, a fontos győzelemből pedig energiát lehet meríteni. Úgy vélte, ha hasonlóan játszanak, az a Crvena zvezda ellen is jó eredményt jelenthet.

Előre nehéz megmondani, mi fog történni a meccsen, de az edzőnk rávilágított, miben kell előrelépnünk az egy héttel ezelőtti teljesítményhez képest. A következő három meccs viszont nehezebb lesz, mint az első három, mert a két sikerünknek köszönhetően nagyobb az elvárás velünk szemben, van veszítenivalónk és az ellenfelek is tudják már, hogy mire számíthatnak” – fogalmazott a nigériai középpályás.

Esiti szerint a szíve a legnagyobb erénye a Ferencvárosnak. Úgy vélte, a klub Európában is letette már a névjegyét az elmúlt években, de most mindenki új szintre akarja emelni a csapatot. A Ferencváros-Crvena zvezda El-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Groupama Arénában. A mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Váratlan türelem és magára hagyott balszárny – a Crvena zvezda kívülről megtanulta a Fradi-tételt
Ha a kontextust nem vesszük, tökéletesen ki lehet tölteni semmitmondó közhelyekkel a 4–1-es hazai győzelemmel végződő Crvena zvezda–Ferencváros találkozót: ezt a meccset el kell felejteni, a hibákból viszont tanulni és ezeket javítani kell a következő mérkőzésig. Ha azonban azt vesszük, hogy a Fradi néhány napon belül újra, már jóval nagyobb téttel randevúzik a szerb bajnokkal, az üres szólamokból rögtön fontos feladatok lesznek. Tanulsággal pedig bőven szolgált a mérkőzés, a Zvezda a legfájdalmasabb pontokon bökött a Fradiba, Csercseszovéknak szűk egy hét alatt kell a sebeket begyógyítani.
Magyar futball