Musorujsag
Élő Eredmények
×

Végletekig kiélezett mérkőzésen nem bírt egymással a Kecskemét és a Kisvárda

Végletekig kiélezett mérkőzésen nem bírt egymással a Kecskemét és a Kisvárda

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 11. fordulójának első összecsapásán lüktető, változatos mérkőzésen a második Kecskemét és a harmadik helyezett Kisvárda 3-3-as döntetlent játszott.

Az újonc hazai csapat sorozatban az ötödik mérkőzésén maradt veretlen.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 3-3 (1-1)

Kecskemét, Széktói Stadion, 2108 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Nagy K. (37., 11-esből), Katona (57.), Djuranovic (87.), illetve Varga B. (17. – öngól), Camaj (53.), Ötvös (81.)
sárga lap: Zeke (22.)

Kecskemét:
Varga B. – Szabó A., Belényesi, Szalai G. – Nagy K. (Sági, 84.), Katona, Vágó, Szuhodovszki (Djuranovic, 84.), Zeke – Banó-Szabó (Rjasko, 94.), Tóth B. (Szabó L., 67.)

Kisvárda:
Hindrich – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni – Karabeljov (Vranjanin, 91.), Melnyik (Ötvös, 71.) – Asani (Vida, 71.), Makowski, Camaj (Navratil, 77.) – Mesanovic (Ilievski, 92.)

Kiegyenlített játékot, kevés helyzetet hozott az első negyedóra, majd Asani bal oldali szabadrúgása után a hazaiak kapusa, Varga Bence szerencsétlenül próbált menteni, a lábáról a kapuba pattan a labda.

A vendégek előnybe kerülése után nagyobb energiával, agilisabban kezdett el játszani a Kecskemét, igyekezett magasan letámadni ellenfelét, ennek eredményeként több időt töltött a kisvárdaiak kapujának előterében. Nagy helyzetet ezzel együtt nem tudott kialakítani, mégis sikerült egyenlítenie, mert Banó-Szabót hátulról térdével akasztotta Asani a 16-oson belül, a megítélt tizenegyest pedig Nagy Krisztián értékesítette.

Fordulás után a Kisvárda Camaj szép lövésével hamar újra előnybe került, de gyorsan reagált a KTE, egymás után dolgozta ki a helyzeteit és megint egyenlített. Élénk volt az iram, mindkét csapat törekedett a gólszerzésre, az idő haladtával azonban jelentkeztek a fáradtság jelei. A hajrához közeledve a Kecskemétben volt kicsit nagyobb a tűz, de egy hibát kihasználva mégis a vendégek szereztek harmadszor is vezetést. A végére még maradt egy hazai gól is, így döntetlennel zárult a két csapat első egymás elleni NB I-es találkozója.

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, elégedett csapatával, amely újoncként tizenegy mérkőzés alatt mindössze egyszer kapott ki, pénteken pedig háromszor is fel tudott állni a padlóról. „Mindenféleképpen jár a dicséret a srácoknak, büszke vagyok rájuk” – mondta.

Török László, a Kisvárda trénere szerint mindkét csapat megmutatta, hogy mi az erőssége. „A kecskemétiek igazi harcosok, sokszor eljutnak az ellenfél kapujáig, mi pedig kicsit magunkra találtunk, hatékony volt a támadójátékunk. Kicsit fájó, hogy háromszor is vezettünk Kecskeméten, mégsem tudtuk megtartani az eredményt” – fogalmazott.

A házigazdák második gólját szerző, összességében már öt találatnál tartó Katona Bálint nem számított arra, hogy ilyen álomszerűen kezd a Kecskemét az NB I-ben, de úgy véli, hogy „kemény munkával és ilyen csapategységgel semmi sem lehetetlen”.

A vendégek harmadik gólját szerző Ötvös Bence szerint tanulni kell a mérkőzésből, mert a vezetés birtokában „okosabban” kellett volna játszani, ugyanakkor úgy véli, igazságos döntetlen született.

Borítókép: Kecskemét, 2022. október 14. A kecskeméti Szuhodovszki Soma (j) és a kisvárdai Janisz Karabeljov az OTP Liga 11. fordulójában játszott Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good bajnoki labdarúgó mérkőzésen a kecskeméti Széktói Stadinban 2022. október 14-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak