Musorujsag
Élő Eredmények

A Fehérvár ellen szerezte meg első győzelmét a Vasas

A Fehérvár ellen szerezte meg első győzelmét a Vasas

m4sport.hu/mti
A Vasas hazai pályán két góllal nyert a több mint húsz percen át emberhátrányban futballozó Fehérvár ellen, ezzel a 11. fordulóban megszerezte első győzelmét az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Vasas FC – MOL Fehérvár FC 2–0 (1–0)
Illovszky Rudolf Stadion, 2027 néző, v: Berke
gólszerzők: Novothny (35.), Ihrig-Farkas (82.)
kiállítva: Serafimov (70.)
sárga lap: Otigba (18.), Ódor (59.), Cipf (91.), illetve Serafimov (10., 70.), Nego (72.)

Vasas:
Jova – Ódor, Otigba, Iyinbor, Silye – Hinora (Radó, 63.), Hidi (Hidi M. S., 86.), Berecz – Géresi (Ihrig-Farkas, 63.), Novothny (Cipf, 86.), Holender (Vida, 75.)

Fehérvár:
Kovács D. – Bese (Bamgboye, 68.), Serafimov, Larsen, Hangya (Heister, 84.) – Makarenko (Bumba, 69.), Fiola – Nego, Houri, Dárdai (Szendrei, 85.) – Kodro

Az első félidőben többet birtokolta a labdát és többször is lőtt kapura a Fehérvár, amely ennek ellenére egygólos hátrányban vonult a szünetre. A hazaiak ugyanis egy gyors támadást Novothny Soma révén pontosan fejeztek be, és ezzel tettek egy lépést idénybeli első győzelmük felé. Fordulás után a labdabirtoklást tekintve fölényben maradt a vendégcsapat, ez azonban csak addig tartott, amíg a 70. percben nem került emberhátrányba a Fehérvár. A vendégek innentől kezdve még nehezebb helyzetben voltak, sorsukat pedig megpecsételte a hajrá kezdetén szerzett újabb hazai gól.

Az OTP Bank Liga tabellája a 11. forduló második játéknapja után (Fotó: m4sport.hu)

Az angyalföldi együttes ezzel a sikerrel elmozdult a sereghajtó pozícióból, míg a Fejér megyei alakulat sorozatban negyedik bajnoki meccsét nem tudta megnyerni.

Borítókép: Budapest, 2022. augusztus 21. Az angyalföldi csapat tagjai ünnepelnek, miután gólt szereztek a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Vasas FC- Budapest Honvéd mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2022. augusztus 21-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Michael Boris: Megyünk tovább
Megérti a szurkolók elkeseredettségét, de nem kíván lemondani posztjáról Michael Boris, a MOL Fehérvár labdarúgócsapatának vezetőedzője.
OTP Bank Liga
Kondás Elemér: Ez pont úgy kellett, mint tanyára villany
Megszerezte szezonbéli első győzelmét a Vasas az OTP Bank Ligában, a csapat vezetőedzője, Kondás Elemér dicsérte csapatát, mindenkivel elégedett volt és elmondta, mekkora szükségük volt a megszerzett három pontra.
OTP Bank Liga