Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az Iváncsa edzője hisz a csodákban, Csercseszov szerint a kupában van ilyen

Az Iváncsa edzője hisz a csodákban, Csercseszov szerint a kupában van ilyen

m4sport.hu
A harmadosztályú Iváncsa vezetőedzője kevés hanggal, de annál nagyobb büszkeséggel nyilatkozott az M4 Sportnak azt követően, hogy harmadosztályú csapata kiejtette a Ferencvárost a labdarúgó Magyar Kupából.

A címvédő Fradi óriási meglepetésre hosszabbítás után 3–2-es vereséget szenvedett az NB III-as Iváncsa otthonában a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában, így búcsúzott a sorozattól.

Tóth András, a hazaiak vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, nagyon büszke a csapatra, de egyelőre még ízlelgetnie kell a történteket. „Óriásit melóztunk, talán egy kicsit játékban is fel tudtuk venni a versenyt a Ferencvárossal – mondta a tréner, akinek alig maradt hangja a meccs végére. – Mindent kitettünk a pályára ezen a napon, volt focink is, rúgtunk gólokat, csúsztunk-másztunk, óriási gratuláció a srácoknak, köszönöm nekik ezt a mai élményt.”

A mérkőzés összefoglalója:

Az iváncsai tréner hozzátette, nem bunkerfocira készültek, és ez sikerhez vezetett.

„Ha egy csapat megpróbál futballozni, játszani, támadni, akkor persze egy-egyszer belefut a késbe, de javarészt megvan az eredménye, a mai napon ez történt.”

Tóth András szerint kulcsmomentum volt, hogy ferencvárosi vezetésnél nem esett össze, fel tudott állni, valamint bravúrok sorát mutatta be. „Onnantól kezdve, hogy a játékosok elhitték, hogy lehet a Ferencváros ellen labdát kihozni, lehet hármat passzolni, működött a játékunk, szóval nagyon büszke vagyok a srácokra” – vélekedett a tréner, arra a felvetésre pedig, hogy Baki Imre iváncsai klubelnök a mérkőzés előtt úgy fogalmazott, túl nagy csoda lenne legyőzni a Ferencvárost, azt mondta: „Én hiszek a csodákban”.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros trénere szerint játékosai mindent megtettek a győzelem érdekében, de a kupasorozatokban időnként előfordulnak ilyen mérkőzések. „Tudtuk, hogy egy jól szervezett csapat vár ránk, amely vezeti a saját bajnokságát. Ma is nagyon koncentráltak voltak, csaknem minden helyzetüket kihasználták, míg mi rengeteget dolgoztunk ki” – fogalmazott az orosz tréner, aki hozzátette, cserékkel próbált belenyúlni a mérkőzésbe, támadójátékosokat hozott be, de hiába volt sok helyzetünk, azok kimaradtak, már csak azért is, mert a hazaiak kapusa ngyon jól védett.

Borítókép: Tóth András, az Iváncsa vezetőedzője (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Az NB III-as Iváncsa hat perc után bevette a Fradi kapuját a MOL Magyar Kupában
Sétagalopp. A legtöbben vélhetően erre számítottak a magyar bajnok Ferencváros iváncsai vendégjátéka kapcsán a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában, de az NB III-as kiscsapat igyekezett már a mérkőzés elején bizonyítani, nem feltett kézzel lépett pályára és tört is némi borsot a véletlenül sem tartalékosan felálló zöld-fehérek orra alá. 
MOL Magyar Kupa