Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kiállítás, levonulás, VAR-gól és Honvéd-siker Zalaegerszegen

Kiállítás, levonulás, VAR-gól és Honvéd-siker Zalaegerszegen

m4sport.hu/MTI
Hiába támadta végig szinte ez egész második félidőt a ZTE, semmi nem jött össze nekik, így a Honvéd elvitte a három pontot.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
ZTE FC-Budapest Honvéd 0-2 (0-1)
Zalaegerszeg, 2216 néző, v.: Bognár
gólszerző: Samperio (45+1., 52.)
sárga lap: Sankovic (17.), Manzinga (54.), Mocsi (83.), illetve Zsótér (28.), Szabó (54.)

Zalaegerszeg: Demjén – Lesjak, Kálnoki-Kis (Klausz, 79.), Mocsi, Csóka (Bedi, a szünetben) – Mim (Szalay, a szünetben), Sankovic, Szendrei (Májer, 76.), Gergényi – Ikoba, Manzinga (Ubochioma, 63.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Szabó A., Capan, Klemenz – Doka, Jónsson (Kocsis, 90.), Zsótér (Cirkovic, 90.), Mitrovic, Tamás – Samperio (Kerezsi, 71.), Lukic

Zalaegerszegi helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, majd a Honvéd hagyott kihasználatlanul egy nagy lehetőséget. Kiegyenlített volt a játék, mindkét fél aktívan futballozott, törekedett támadásvezetésekre, ezzel együtt nem forogtak gyakran veszélyben a kapuk.

A szünet előtt mégis előnybe került a Honvéd: szép kombináció, pontos passzok után a kilépő Samperio higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába. Az asszisztens lest jelzett, de hosszas videózást követően gólt ítélt Bognár Tamás játékvezető.

Nem sok telt el a második félidőből, amikor egy ellentámadásból Samerio duplázott.

Pár perccel később Manzinga egy akció végén lefutott a pályáról, megcsúszott, csakhamar dulakodás alakult ki a két csapat játékosai között, a bíró pedig sárga lapot mutatott fel Manzingának és Szabónak. Közben a pályán tiltakozott Ricardo Moniz, a hazaiak vezetőedzője, aki ezért piros lapot kapott.

Az M4 Sport információja szerint a Honvéd-szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt feldúlt tréner levezényelte csapatát a pályáról. Egyeztetés következett a játékvezető, Moniz és a Honvéd trénere, Tam Courts között. Ezt követően a hazai csapat az öltöző felé indult, de a lelátóról Dragóner Attila sportigazgató is közbeavatkozott, végül pontlevonástól tartva a hazai csapat visszament a pályára.

A folytatásban kétgólos hátrányban a ZTE mezőnyfölényt alakított ki, de ez jórészt meddőnek bizonyult. Akadt ugyan nagy hazai helyzet, a szépítés azonban elmaradt.

Meccs utáni értékelések:

További tartalmak