Musorujsag
Élő Eredmények

Kétszer is hátrányba került, mégis győzelemmel távozott a Kisvárda Debrecenből

Kétszer is hátrányba került, mégis győzelemmel távozott a Kisvárda Debrecenből

m4sport.hu
A Kisvárda fordulatos mérkőzésen nyert 3–2-re a DVSC vendégeként az OTP Bank Liga 12. fordulójának zárómérkőzésén, ezzel visszavette a harmadik helyet a Puskás Akadémiától a tabellán.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Debreceni VSC – Kisvárda Master Good 2–3 (1–1)
Debrecen, 3707 néző, v: Berke
gólszerzők: Neofitidisz (6.), Hindrich (48., öngól), illetve Makowski (37.), Kravcsenko (57.), Navratil (67.)
sárga lap: Kusnyír (4.), illetve Hej (78.)

DVSC:
Gróf – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Varga J. (Olawale, 84.), Neofitidisz (Major, 65.) – Bódi (Horváth K., 84.), Sós (Kiziridisz, 70.), Dzsudzsák – Szécsi (Do. Babunski, 70.)

Kisvárda:
Hindrich – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni (Melnyik, 63.) – Ötvös, Karabeljov (Lucas, 77.) – Asani (Navratil, 64.), Makowski, Camaj (Vida, 87.) – Mesanovic (Ilievski, 76.)

Jól kezdte a mérkőzést a Debrecen, amely a lendületes rajtnak is köszönhetően már a hatodik percben előnybe került. Ezt követően némiképp visszaállt a hazai együttes, ez a taktika pedig a félidő hajrájában megbosszulta magát, a lengyel Makowski bombagólja ugyanis egyenlítést ért a Kisvárdának. A vendégek teljes mértékben megérdemelték a góljukat, mert az azt megelőző percekben komoly nyomást gyakoroltak a DVSC kapujára.

Fordulás után megint nagyon hamar talált a kisvárdai kapuba a hazai együttes, amely szerencsés körülmények között került újfent előnybe. Szécsi jobb oldali lapos beadásába ugyanis a visszafutó Leoni úgy ért bele, hogy a labda előbb a kapufára, majd Hindrich kapus hátára, onnan pedig a hálóba pattant. A vendégek ugyanakkor ismét lendületbe tudtak jönni, s előbb egy szöglet után megint egyenlítettek, tíz perccel később pedig a csereként beállt Navratil lódulhatott meg egy kiváló indítással, és nem is hibázta el a ziccert.

A DVSC együttesét cserékkel próbálták meg frissíteni a hajrában, de végül minden erőfeszítés kevésnek bizonyult a pontszerzéshez.

A hajdúsági együttes hazai pályán először kapott ki a mostani idényben, míg a várdaiak egymás után három nyeretlenül megvívott idegenbeli bajnoki után győztek ismét.

Az OTP Bank Liga, 12. fordulójának eredményei:
Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC 1–0
Debreceni VSC – Kisvárda Master Good 2–3
szombaton játszották:
Zalaegerszeg – Budapest Honvéd 0–2
MOL Fehérvár FC – Paksi FC 1–1
Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 2–4
pénteken játszották:
Vasas FC – Kecskeméti TE 1–2

Az OTP Bank Liga tabellája a 12. forduló után (Fotó: m4sport.hu)
Borítókép: Jasir Asani és Ferenczi János Debrecen-Kisvárda meccsen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek