Musorujsag
Élő Eredmények

Két kulcsemberére sem számíthat a tavaszi rajtig az Újpest

Két kulcsemberére sem számíthat a tavaszi rajtig az Újpest

m4sport.hu
Yohan Croizet felépülése jól halad, de távol még a visszatérése, és hosszabb kihagyás vár a frissen megsérült Banai Dávidra is.

Az Újpest hétfőn a Mezőkövesd otthonában 1-0-ra kikapott, így jelenleg a 11. helyen áll az NB I-ben. A lila-fehéreknél több kulcsember sem bevethető. Az újpestiek közleményt adtak ki a sérültek állapotáról, amiből kiderül, hogy Yohan Croizet mellett Banai Dávidra is hosszú kihagyás vár. Croizet egyébként még nyáron, a Bohemians Praha elleni edzőmeccsen dőlt ki a sorból (a keresztszalagja sérült meg). Milos Kruscsics vezetőedző annak örülhet, hogy Lirim Kastrati már a csapattal edzhet.

„Legutóbb szeptember elején, a Vasas elleni mérkőzés előtt jelentkeztünk orvosi helyzetjelentésünkkel. Már akkor is tudhattuk, hogy Yohan Croizet a 2022-es naptári évben biztos nem léphet pályára” – áll az Újpest beszámolójában.

„Francia támadónk rehabilitációja azóta is tart és egyre komolyabb terhelést kaphat fizioterapeutánk, Zarko Milovanovic jelentése szerint. 10-esünk mellett újabb, hosszabb kihagyásra számítható játékos került fel sérültlistánkra Banai Dávid személyében. A szezonban 5 mérkőzésen is kezdő kapusunk a Ferencváros elleni bajnokit egy bokaficam miatt hagyta ki, majd a kupamérkőzésünk után vállízülete sérült meg, így az elmúlt mérkőzéseken nem léphetett pályára. A vizsgálatok szerint jobban reagált hálóőrünk szervezete a kezelésre, de a sérülés jellegéből, valamint abból adódóan, hogy a kapusoknak miként kell a testüket használni egy edzés vagy mérkőzés során, Dávidra hosszabb kihagyás vár majd.”

„A gyógyulófélben lévő játékosok után jöjjenek, akik már biztosan elérhetőek Milos Kruscic vezetőedzőnk számára: a DVSC ellen újra pályára léphetett Giuseppe Borello, valamint az elmúlt heti edzések során pihentetett Fernand Goure is (utóbbit a Fehérvár ellen kellett egy rosszul sikerült szerelési kísérlet miatt lecserélni). Újra a csapattal, teljes értékű edzésmunkát végezhet koszovói védőnk, Lirim Kastrati is, aki az FTC elleni mérkőzés első félidejében kényszerült cserét kérni. Lirim bokája azóta rendbejött és várja a bevetést.”

Borítókép: Az Újpest kapusa, Banai Dávid gólt kap a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Újpest FC - Budapest Honvéd mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2022. március 20-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak