Musorujsag
Élő Eredmények

Sztanyiszlav Csercseszov: Most kezdődik az igazán komoly munka

Sztanyiszlav Csercseszov: Most kezdődik az igazán komoly munka

m4sport.hu
A Monaco elleni hazai, továbbjutást és csoportgyőzelmet jelentő 1-1-es Európa-liga-döntetlen után a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov az M4 Sportnak elmondta, most kezdődik az igazán komoly munka, a játékosok közül Botka Endre úgy nyilatkozott, még szokni kell, hogy tavasszal nyolcaddöntő, míg a csapatkapitány Dibusz Dénes viccesen megjegyezte, nem így tervezték az El-döntőig vezető utat.

Sztanyiszlav Csercseszov: „Aminek a legjobban örülök, az az a hozzáállás, ahogyan a pályán a hátrányunkra reagáltunk. A félidőben szerettem volna lenyugtatni a csapatot, majd után támadóbb futballt játszani. Az edzőnek ilyenkor nincs túl sok ideje ünnepelni, a fontos, hogy a klub és a szurkolók boldogok. A játékosok is ünnepelhetnek kicsit, de holnap 10:30kor edzés. Most kezdődik az igazi komoly munka.”

Dibusz Dénes: „A sorsolás pillanatában nem gondolta volna senki, hogy továbbjuthatunk. Az első félidő nagyon nehéz volt, pedig kétszer-háromszor mögéjük tudtunk kerülni. A Monaco véleményes körülmények közt szerzett vezetést. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy egy életem, egy halálom, itt pontot kell szerezni. Nem volt sok lehetőségünk, de a végén egy szép támadás végén sikerült megszerezni a továbbjutást érő egyenlítő gólt. Mind szerencsésnek vallhatjuk magunkat, akik ennek a részesei vagyunk. A tavalyi El-szereplés nem sikerült jól, de az elmúlt négy évben nem lehet okunk a panaszra. Amit célul kitűztünk, hogy legyen meg a tavasz, az meglett, és úgy néz ki, megéri álmodozni, mert ez a Fradi képes nála jobb csapatokat is megszorongatni legyőzni és kiejteni. Tudjuk, hogy a Puskás Arénában lesz a 2023-as El-döntő, és nem így terveztük a döntőbe jutást, szerettünk volna először a BL-ben elindulni” – viccelődött a végén csapatkapitány.

Kristoffer Zachariassen: „Ez volt az eddigi legfontosabb gólom. Örülök, hogy én szerezhettem ezt a szurkolótáborunk előtt. Az, hogy első helyen jutottunk tovább ebből a tényleg nagyon nehéz csoportból, egy hihetetlen teljesítmény, ami megmutatja, nagyon jó csapatot alkotunk. Az biztos, nagyon izgalmas lesz a következő év. A gólnál először azt hittem, lesen vagyok, rá is néztem az asszisztensre és figyeltem, emeli-e a zászlót, de amikor pár másodperc után is lent maradt, hihetetlen érzés töltött el, nem is tudom leírni. Nagyon kemény mérkőzésen, egy nagyon jó ellenféllel szemben tettük ezt, ami hihetetlen. Amikor új országba, új kultúrába, új csapatba érkezel új társak közé, az nagyon nagy változás az ember életében. Úgy érzem, sokat fejlődtem és beilleszkedtem az együttesbe. Nagyon összetartó társaság a miénk és minden egyes mérkőzésen, amit megnyerünk, azt érzem, óriási csapatmunka áll mögötte. Nem az a jellemző, hogy csak egy-két srác végzi el a munkát. A folytatásban is erre kell építenünk.”

Botka Endre: „Nehéz mérkőzés volt, az elején nem találtuk az ellenszert a Monaco játékára, de ezt küzdelemmel le tudtuk győzni. Mint minden egyes meccsünkön, szerencsére ezúttal is tudtunk találni egy gólt, a kulcs pedig az volt, hogy nem kaphatunk egynél többet. Természetesen emllett volt egy olyan szurkolótáborunk, amely nagyon sokat segített. Nem láttam a társakon, hogy az izgalom agyonnyomott volna bárkit. A cserék nagy löketet adtak a csapatnak. Elsőre emészteni kell, hogy tavasszal nyolcaddöntő.”

Borítókép: Budapest, 2022. október 27. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros - AS Monaco mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 27-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak