Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hajnal Tamás: A fő cél továbbra is a bajnoki cím és a BL-csoportkör, de nem éljük meg kudarcként az El-csoportkört sem

Hajnal Tamás: A fő cél továbbra is a bajnoki cím és a BL-csoportkör, de nem éljük meg kudarcként az El-csoportkört sem

m4sport.hu
A Fradi sportigazgatója szerint már a 16 közé kerüléssel jelentősen nőtt a játékosaik értéke.

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott csütörtökön a vendég AS Monacóval a labdarúgó Európa-liga ötödik fordulójában, így a záróforduló eredményeitől függetlenül megnyerte a csoportját, és nyolcaddöntőbe jutott. ennek apropóján Hajnal Tamás, a zöld-fehérek sportigazgatója volt az M4 Sport Bajnokok Klubjának vendége.

Elmondta, a gólnál nála is elszabadultak az érzelmek, teljes tombolás volt, bár tudta van még negyed óra, amit nehéz lesz kivédekezni.

A meccs előtt érezni lehetett, hogy a játékosok is tudták nagyobb a tét a szokásosnál, csendesebbek voltak a délelőtti átmozgatás során. Kellett a 45 perc, a szünet meg az átalakítás, hogy tényleg elhiggyük és olyan magabiztossá váljunk, hogy a mi akaratunk érvényesüljön a mérkőzésen” – mondta a sportvezető.

Úgy véli, voltak is lehetőségeik, majd a gól előtt is több jó teljesítményt lehetett látni. Tokmac gyönyörű passzt adott, Zachariassen megmutatta, midig ott van, érzi, hogy hol lehet gólt szerezni, a csapat meg kivédekezte a hátralévő időt.

Azt az erőt amit a szurkolóink tudnak adni azt csak a Groupama tudja kialakítani” – mondta arról, mit jelent a telt ház és a szurkolók biztatása.

Összetett dolog ez, nem lehet kiemelni mitől vagyunk jók, inkább megfordítanám a helyzetet. Amikor kikaptunk a Zvezdától, nem voltunk annyira szervezettek, fegyelmezettek, nem voltunk párharc erősek. Ha a többi négy meccset megnézzük, ezek mind megvoltak, hihetetlen nagy futómennyiség és a párharcok nagy részének megnyerése. Ezek mind kellenek, miként a taktikai utasítások betartása is” – mondta a a siker összetevőiről.

A fejlődés szempontjából lehet, hogy többet ad az Európa-liga, de a fő cél továbbra is a bajnoki cím és a BL-csoportkör, de nem éljük meg kudarcként az El-csoportkört sem. Csercseszov már nyáron egy megbeszélésen az El-győzelemről beszélt, ezt a mostani sikert is profiként éli meg” – mondta Hajnal.

Véleménye szerint az elmúlt négy évben a fejlődési ív egyértelműen felfelé megy, de tisztában vannak vele, vannak hullámvölgyek, ha nem lennének akkor a vége BL-, vagy El-győzelem lenne.

Már most jelentősen nőtt a játékosaink értéke, de előttünk van egy vb, ahol több labdarúgónk is szerepelhet. Célunk, hogy a játékosok piaci értékét tudjuk növelni, értéken alul eladni senkit nincs értelme. Folyamatosan vannak ajánlatok játékosokra, de nekünk azt kell megnézni, abban az esetben ha eladunk egy játékost, a bevételből milyen labdarúgót tudunk hozni. A mostani szereplés jelentősen fogja emelni a játékosok értékét, de ez is csak iránymutató, a piac határozza meg az árukat“.

Az UEFA szabályzata alapján tavaszra egyébként is csak három helyen lehet változtatni a kereten. “Korábban a téli átigazolás volt a fontosabb, de akkor más volt a kiindulási helyzet. Ennek ellenére továbbra is az a célunk, hogy a nyári időszakra amikor a selejtezők elkezdődnek, egy kész kerettel rendelkezzünk hogy ott eredményesek tudjunk lenni”.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ez vár a Fradira tavasszal az európai kupaporondon
A Monaco elleni 1–1-es döntetlennel – valamint a Trabzonspor belgrádi vereségével – eldőlt, hogy a Ferencváros csoportgyőztesként bejutott az Európa-liga nyolcaddöntőjébe. Mutatjuk a menetrendet.
Magyar futball