Musorujsag
Élő Eredmények

Hat gólt és három piros lapot hozott az Újpest – Puskás Akadémia meccs

Hat gólt és három piros lapot hozott az Újpest – Puskás Akadémia meccs

m4sport.hu
Az Újpest hazai pályán fordulatos, hat gólt és három kiállítást hozó mérkőzésen játszott 3–3-as döntetlent a Puskás Akadémiával az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Újpest FC-Puskás Akadémia FC 3-3 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 2323 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Diaby (24.), Antonov (66., 11-esből), Csongvai (83.), illetve Puljic (11.), Zahedi (78., 87.)
piros lap: Csoboth (33.), illetve Baluta (45.), Spandler (82.)
sárga lap: Csoboth (25., 33.), illetve Spandler (28., 82.)

Újpest FC:
Nikolic – Antonov, Diaby, Csongvai, Pauljevic – Mack (Kastrati, 60.), Onovo, Katona (Bjelos, 70.), Szabó B. – Goure (Tallo, 70.), Csoboth

Puskás Akadémia FC:
Tóth B. – Mezgrani, Stronati, Spandler, Ormonde-Ottewill – Kiss T. (Gruber, 76.), Van Nieff (Corbu, 70.), Batik, Nagy Zs. – Baluta, Puljic (Zahedi, 76.)

A csapatok bátran kezdtek, lendületes támadásokat vezettek a széleken, de eleinte a beadások nem okoztak veszélyes szituációt a kapuk előtt. A felcsútiak aztán egy szögletet követően szereztek vezetést bő tíz perc elteltével. A játékrész közepén inkább mezőnyjáték zajlott a pályán, a lila-fehérek mégis éppen ebben a periódusban egyenlítettek Diaby idénybeli negyedik fejes góljával. Ettől ismét megélénkült a mérkőzés, de egy vitatott kiállítással – a 16-oson belül meglökték Csobothot, ennek ellenére a videóbírós elemzés után is érvényben maradt az újpesti játékos második sárga lapja színészkedésért – a vendégek kerültek mezőny- és létszámfölénybe. Ekkor ismét előnybe kerülhetett volna a Puskás Akadémia, azonban a bal kapufa megmentette a fővárosiakat. A szünet előtti percekben, aztán kiegyenlítődött a létszám, mert Baluta hasba rúgta Onovót.

A folytatás kevésbé volt eseménydús, mint az első 45 perc, ugyanis néhány szórványos, kaput elkerülő lövésen kívül semmi izgalmas nem történt. Bár meddő mezőnyfölényben a Puskás Akadémia futballozott, mégis az Újpest szerzett vezetést 11-esből. A vendégek mestere, Hornyák Zsolt kettős cserével próbálta frissíteni az együttesét a hajrára, a húzása pedig azonnal kifizetődött, ugyanis Zahedi első labdaérintéséből egyenlített. A felcsútiak azonban nem örülhettek sokáig, mert Spandler kezezése miatt előbb emberhátrányba kerültek, majd egy perccel később Csongvai bombagóljával az Újpest vezetést is szerzett. A szórakoztató meccs slusszpoénja még hátra volt: Zahedi második gólját is fejjel szerezte, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Újpest FC-Puskás Akadémia FC 3-3
Ferencvárosi TC-ZTE FC 2-1
szombaton játszották:
Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC 0-1
Kecskeméti TE-Debreceni VSC 2-2
Paksi FC-Vasas FC 0-1
pénteken játszották:
Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 1-1

Borítókép: Zahedi (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak