Musorujsag
Élő Eredmények

A Zalaegerszeg simán verte idegenben a Ferencvárost üldöző Kisvárdát

A Zalaegerszeg simán verte idegenben a Ferencvárost üldöző Kisvárdát

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a második helyezett Kisvárda meglepetésre hazai pályán kikapott a nagyon jól játszó Zalaegerszegtől 3-0-ra, amely így feljött a tabella negyedik helyére, a Puskás Akadémiát megelőzve.

Eduvie Ikoba duplájának is köszönhetően a Zalaegerszeg 3-0-ra nyert a második helyen álló Kisvárda otthonában.

A Kisvárda ezen a napon ünnepelte alapításának 111. évfordulóját.

A kék-fehéreknél néhány napon belül a harmadik szakember irányított a kispadon: hétvégén az Újpest ellen 1-0-ra megnyert bajnokin az egy hónapra eltiltott Ricardo Monizt a sportigazgató Dragóner Attila helyettesítette, utóbbi most vírusos betegség miatt hiányzott, így ezúttal a Julian Jenner, Vlaszák Géza, Anthonius van der Steen edzőtrió adta az utasításokat.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Kisvárda Master Good-ZTE FC 0-3 (0-1)

Kisvárda, v.: Káprály
gólszerzők: Ikoba (37., 60.), Manzinga (87.)
sárga lap: Kovacic (52.), illeve Gergényi (61.)

Kisvárda Master Good:
Odincov – Hej, Kovacic, Kravcsenko (Vranjanin, 66.), Peteleu – Melnyik, Ötvös (Makowski, a szünetben) – Asani, Lucas (Karabeljov, a szünetben), Vida (Camaj, a szünetben) – Ilievski (Mesanovic, a szünetben)

ZTE FC:
Demjén – Huszti A., Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi – Tajti, Sankovic – Szendrei (Safronov, 89.), Szalay Sz. (Németh D., 85.), Gergényi – Ikoba (Manzinga, 73.)

Némi meglepetésre a Zalaegerszeg futballozott fölényben az első félidőben és több nagy helyzetet is kidolgozott, ezekből végül csak egyet tudott gólra váltani, Ikoba pedig kilencedik találatával utolérte a góllövőlista élén a paksi Vargát.

A Kisvárda a szünetben négyet cserélt. A második félidő hatalmas hazai lehetőséggel indult, majd az 55. percben a csereként pályára lépő Camaj is egyenlíthetett volna, de egyedül a kapussal szemben csúnyán mellé lőtt. A túloldalon Ikoba szinte helyzet nélkül talált be, az amerikai támadó egy az egyben oldotta meg feladatát védőjével szemben és lőtte ki a jobb alsó sarkot, megszerezve ezzel szezonbeli tizedik bajnoki gólját.

A ZTE a hátralevő időben kontrákra rendezkedett be, előnyét magabiztosan őrizte, a Kisvárda annál nagyobb helyzeteket nem tudott kidolgozni, mint amelyeket a játékrész elején elrontott. A kegyelemdöfést a 87. percben Manzinga adta meg a hazaiaknak.

Borítókép: Ikoba megszerezte a ZTE második gólját Kisvárdán. (m4sport.hu)

További tartalmak