Musorujsag
Élő Eredmények
×

Akár kezdőként is készen áll a válogatott meccsekre a másfél év után visszatérő Kalmár Zsolt

Akár kezdőként is készen áll a válogatott meccsekre a másfél év után visszatérő Kalmár Zsolt

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott keretébe másfél év kényszerszünet után visszatérő Kalmár Zsolt készen áll arra, hogy akár kezdőként segítse a nemzeti csapatot a Luxemburg és a Görögország elleni felkészülési mérkőzésen.

A Dunaszerdahely labdarúgója még 2021 márciusában, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn szenvedett súlyos térdsérülést. A 27 éves középpályás ebben a szezonban már négy gólt szerzett a DAC-ban, és egyre jobb formában érzi magát.

Kalmár Zsolt a közmédiának elmondta, hogy sérülése után első célja az volt, hogy visszakerüljön klubcsapatába, a második pedig az, hogy ismét tagja legyen a válogatott keretnek, és már a Luxemburg elleni felkészülés meccs előtti edzéseken szeretné bizonyítani Marco Rossi szövetségi kapitánynak, hogy helye van a pályán.

„Nagyszerű érzés töltötte el a szívemet, hiszen tudom, mennyi munkát, akaratot és időt tettem abba, hogy elérjem ezeket a céljaimat. Nagyon büszke vagyok, hogy újra ott lehetek a válogatottban, egy nagyon jó válogatottban” – nyilatkozta.

A középpályás kiemelte: a visszatérését követően egyre jobb fizikai állapotban érzi magát, formája is hétről hétre javul, a két felkészülési mérkőzésre pedig tétmeccsként tekint. „Mindenki meg akarja mutatni, hogy ott akar lenni és ott akar maradni a válogatottban. Lesz négy-öt edzés, már azokon meg akarom mutatni, hogy készen állok a játékra, ha kezdő leszek, akkor is nyugodtan lépek pályára” – mondta.

Borítókép: DAC 1904

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi: Senkinek nem teszek szívességet, Dzsudzsák Balázs megérdemel egy búcsúmérkőzést
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden kihirdette 24 fős keretét a novemberi felkészülési mérkőzésekre. A keretbe hivatalosan nem kapott meghívót Dzsudzsák Balázs, de Görögország ellen a DVSC támadója is pályára léphet, karrierje során 109. alkalommal húzhatja fel a címeres mezt, így egyedüli válogatottsági rekorder lehet. Marco Rossi szerint a 35 éves támadó megdolgozott ezért a lehetőségért és maximálisan kiérdemelte, hogy a szövetség és a szurkolók elbúcsúzzanak tőle.
Magyar futball
Kalmár Zsolt visszatér, Németh András debütálhat, Dzsudzsák Balázs búcsúzik – keretet hirdetett Marco Rossi
Először kapott meghívót a magyar labdarúgó-válogatottba Németh András, ahogyan az várható volt, a Genk támadója mellett ott van Marco Rossi Luxemburg és Görögország ellen készülő keretében a válogatottól az utóbbi meccsen búcsúzó (és csak arra meghívott) Dzsudzsák Balázs. Sérülése után visszatér a novemberi felkészülési mérkőzésekre Nagy Zsolt, Sallai Roland és Kalmár Zsolt, utóbbi közel 600 nap után léphet pályára újra a nemzeti csapatban.
Magyar futball
Megműtötték Schäfer Andrást
Jól sikerült a műtétje Schäfer Andrásnak, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Union Berlin magyar válogatott középpályásának.
Légiósok
Blatter: hiba volt a rendezést Katarnak adni
Hiba volt Katarnak adni a labdarúgó-világbajnokság rendezését - vallotta be a nemzetközi szövetséget (FIFA) a 2010-es odaítéléskor vezető svájci Joseph Blatter.
Cikkek