Musorujsag
Élő Eredmények
×

Huszti: Ha a srácok nem akarnak futballozni, nem lesz eredmény, itt nagytakarítás kell

Huszti: Ha a srácok nem akarnak futballozni, nem lesz eredmény, itt nagytakarítás kell

m4sport.hu
A hétvégén úgy nézett ki, hogy új edzőjével, Huszti Szabolccsal jó úton jár a MOL Fehérvár FC, hiszen a címvédő Ferencvárossal egy színvonalas és izgalmas mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott. Ezek után a kiesés ellen küzdő Újpesttől, némileg kilátástalannak mondható produkcióval 2-1-re kaptak ki a piros-kéket.

Hogy mennyire volt kilátástalan a Vidi teljesítménye Újpesten, az edzője, Huszti Szabolcs szavaiból is leszűrhető a mérkőzés után.

Mi a magyarázata annak, hogy három napon belül ennyire kétarcú Fehérvárt láttunk?

– Nem tudom. Ezt a meccset nem lehet értékelni. Én csak egy csapatot láttam a pályán, különösen az első félidőben. Ha kapunk négy gólt, egy szót sem szólhatunk.

Volt ennek bármilyen előjele?

Nem hiszem. Talán a tegnapi edzésen egy picit, de ebbe nem megyek bele.

Hármat is cserélt a félidőben, lehet hogy ötöt is tudott volna, mire próbálta felhívni a játékosok figyelmét?

– Akár tízet is lehetett volna cserélni, most emellett a három ember mellett döntöttem (Kastrati, Lednyev, Fiola). Ha a srácok nem akarnak futballozni, akkor akárki lehet az edző, nem lesz ebből eredmény, se futball.

De miért nem akar valaki a Fehérvárnál játszani?

– Ezt meg kell kérdezni tőlük.

Ön megkérdezi tőlük?

– Meg! Sokadik edző van itt. Az utóbbi három évben ez van a MOL Fehérvárnál, hogy van egy jó eredmény, akkor elhiszik, belekényelmesednek… Természetesen nem ezt a reakciót vártam a mérkőzésen. A Fradiból lehetett volna építkezni, de úgy látszik, ez bevett szokás itt. Ezen változtatni kell! Nagytakarítás kell, amikor eljön az átigazolási időszak, ezt úgyis a vezetők eldöntik.

Nyilván, önnek is van beleszólása. Számtalan olyan játékos van a keretben, akik évek óta Fehérváron játszanak, olyanok, akik önnel is játszottak. Kell generációváltás, vagy új alapokra helyezni a Fehérvárt?

– Abszolút. Szerintem mindenki látja, ez a vergődés elfogadhatatlan. A sportigazgatón majd sok fog múlni, hogy nyúl bele, mert biztos, hogy elég mélyen bele kell nyúlni a keretbe.

Borítókép: Huszti Szabolcs (m4sport.hu)

További tartalmak