Musorujsag
Élő Eredmények

Kapitányhoz méltó reakció: Szoboszlai Dominik teljesíti a fiatal drukker álmát

Kapitányhoz méltó reakció: Szoboszlai Dominik teljesíti a fiatal drukker álmát

m4sport.hu
Csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatott Luxemburgban játszott felkészülési mérkőzést, amely végül 2-2-s döntetlennel ért véget. Az eredménnyel nem lehetünk kifejezetten elégedettek, ennek ellenére bizonyos hogy több játékosunk számára is emlékezetes marad a meccs. Például bemutatkozhatott a nemzeti csapat mezében Baráth Péter, a Debrecen tehetséges középpályása, illetve Németh András, aki ráadásul kilenc perccel a beállása után gólt is szerzett. Ugyanakkor más értelemben is volt debütánsunk.

Szoboszlai Dominik először vezethette ki a nemzeti csapatot a pályára a csapat kapitányi szalaggal a karján. A 22 évesen már 27-szeres válogatott támadó a mérkőzés egy szép gesztussal boldoggá tett egy kisfiút, akinek a kezében egy transzparens volt, amelyen kérte a nemzeti csapat új kapitányát, hogy adja neki a mezét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

A lefújás után meglátta a kisfiút és az írást, nem sokat habozott, levette a mezét és odadobta a boldog kölyöknek.

A történet sajnos itt nem ért véget, a kilencéves kisfiú elől egy másik szurkoló elvette a mezt, és elvitte. Az esetről az édesapa posztolt felháborodottan az Instagramon, amit többen is megosztottak. A szomorú esetről Szoboszlai is tudomást szerzett, és szinte azonnal reagált.

Az „aranygol” Insta-oldalán szólt hozzá:

„A kisfiú vagy szülők elérhetőséget kérném és a másik mez az övé.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aranygól (@aranygol) által megosztott bejegyzés

Pontosan így kell viselkednie egy igazi vezérnek!

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fontos és látványos gólok mellett vezérszerep – Szoboszlai Dominik útja a csapatkapitányságig
Csütörtökön eldőlt, hogy a válogatottságtól visszavonuló Szalai Ádámtól a 22 éves Szoboszlai Dominik örökli meg csapatkapitányi karszalagot, így a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen már az RB Leipzig labdarúgója vezethette ki a pályára a csapattársakat. Cikkünkben videók segítségével elevenítjük fel, milyen út vezetett idáig.
Magyar futball
Németh András: Így beszéltük meg a meccs előtt
A Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen, kilenc perccel debütálása után megszerezte első gólját a válogatottban Németh András, aki beállása előtt egyszerű taktikai utasítást kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól.
Magyar futball