Musorujsag
Élő Eredmények

Pátkai: A Vasastól mindenki többet várt, mi magunk is

Pátkai: A Vasastól mindenki többet várt, mi magunk is

m4sport.hu
A Vasas 23-szoros válogatott középpályása, Pátkai Máté kritikusan, önkritikusan beszélt a klub honlapjának az angyalföldiek őszi teljesítményéről. A piros-kéket sokáig képtelen voltak nyerni, és a téli szünetre úgy vonulnak, hogy sereghajtók az OTP Bank Ligában. A bent maradást érő helyek karnyújtásnyira vannak, mindössze egy pont a lemaradás, de a rutinos játékos figyelmeztet, hogy nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, nagyon oda kell figyelni a folytatásra.

Az őszi idényről:

„A Vasastól mindenki többet várt. Mi magunk is. Összességében ez egy csalódást keltő ősz volt. Nem indultunk jól, ennek ellenére – a győzelmeket tekintve – a szezon második részében némileg összeszedte magát a csapat. Ugyanakkor azért a játékunk még bőven hagy kívánnivalót maga után. Bízom benne, hogy tavasszal sikerülni fog a bennmaradás, amitől jelenleg egy pontra, lőtávon belül vagyunk. Lehetett olyan hangokat hallani, hogy cél lehet a dobogó is, ám reálisan kell látni azt, hogy az utóbbi években az NB I sokat fejlődött, sokkal kiegyenlítettebb és kiegyensúlyozottabb lett. Nehéz folyamatosan jó teljesítményt nyújtani, ezt most megtapasztaltuk mi is.”

Jobb helyzetkihasználás kell:

„Annak ellenére, hogy utolsók vagyunk a tabellán, az 5. legkevesebb gólt kaptuk a bajnokságban, ezt mindenképpen pozitívnak értékelem. Amiben viszont óriásit kell fejlődnünk, az a rúgott gólok száma, hiszen toronymagasan mi rúgtuk a legkevesebb találatot, ebben mindenképpen előre kell lépni. A helyzeteink, lehetőségeink megvoltak, ezeket jobban ki kell használnunk.”

Önkritikusan saját teljesítményéről:

„A saját teljesítményemet vizsgálva sem volt sikeres az őszünk. Az előző vezetőedző nem igazán számolt velem, edzőváltás után pedig bár megkaptam a lehetőséget, sajnos a második meccsen már meg is sérültem. Ezáltal sokat nem tudtam hozzátenni a csapat teljesítményéhez, de nagyon bízom benne, hogy a tavasz sérülésmentes lesz és segíteni tudok.”

Kondás Elemér érkezése:

„Az új vezetőedző érkezéséig nem sikerült meccset nyerni, ez sokat elmond a csapat akkori helyzetéről. Az viszont már egy jó kiindulási alap, hogy azóta szereztünk három győzelmet, de még mindig nem elég. Ősszel jóval több meccset kellett volna megnyerni, és ebben mindenkinek meg kell találni a saját maga felelősségét. Nagyon bízom benne, hogy úgy tudunk majd rákanyarodni az utolsó két-három fordulóra, hogy nem kieső helyen állunk. Nehéz lesz a bajnokság vége, az utolsó meccset a Fehérvárral vívjuk, de a tavasz kezdete sem lesz könnyű, hiszen rögtön a Fradihoz utazunk, aztán pedig Felcsúton lépünk pályára.”

A válogatottról:

„A válogatottban eltöltött időszak egy szép emlék számomra. Ha jól emlékszem, akkor 2018-ban a hazai mérkőzésen álltam be a görögök ellen, akkor 2-1-re sikerült győznünk. Velük egyébként olyan sok meccset nem vívtunk, inkább klubszinten volt a görög csapatok ellen több összecsapás. Ennek ellenére a görög válogatott ellen sosem egyszerű, így nem gondolnám, hogy most az lenne. Összességében az azért nagy pluszt jelenthet, hogy Balázs búcsúmeccse lesz, hazai környezetben, remélhetőleg telt ház előtt. Az utóbbi időben bebizonyította a magyar válogatott, hogy akárkit képes nem csak megszorongatni, de le is győzni. Bízom abban, hogy jól fogunk szerepelni. Elérkezett az a pont a válogatott életében, hogy gyakorlatilag mi vagyunk a csoport favoritjai, hiszen az első kalapból sorsoltak minket. Emiatt biztosan ott a nyomás a média és a közvélemény részéről, hogy kötelező feladat a csoportgyőzelem, főleg annak fényében, hogy nem kaptunk sztár csapatokat sem a második, sem a harmadik kalapból. Ennek ellenére akár Szerbia, akár Montenegró, de még Bulgária ellen sem fogják ingyen adni a pontokat, hiszen teljesen más úgy nekivágni egy mérkőzésnek, hogy esélyes vagy, neked kell kezdeményezni. Az angolok, a németek, az olaszok vagy akár a franciák ellen az Eb-n mi voltunk az esélytelenebbek, az ellenfélnek kellett támadni, nekünk pedig a stabil védekezésre kellett építeni. Bízom benne, hogy az első két helyre sikerül odaérni a selejtezők során és egyenes ágon jutunk ki az Európa-bajnokságra.”

Borítókép: Pátkai Máté (Forrás: vasasfc.hu)

További tartalmak