Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csercseszov: Ahol a Fradi elindul, ott győzni szeretne

Csercseszov: Ahol a Fradi elindul, ott győzni szeretne

m4sport.hu
A zöld-fehérek vezetőedzője szerint olyan meccs vár rájuk az Európa Ligában, amire közel ötven éve vár a Fradi.

Hosszabb interjút adott a klub honlapjának Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatnak edzője abból az alkalomból, hogy egy éve irányítja a zöld-fehéreket. A szakember elmondta, korábban még sosem tapasztalt olyat mint érkezésekor, amikor a Covid miatt sokan hiányoztak, voltak, akik az Afrika-kupán szerepeltek, így szinte alig pár játékossal tudta csak elkezdeni a munkát.

A probléma nem létezik a szótáramban. A stábommal minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy a Népligetben edző, majd a visszatérő játékosokkal minél előbb kialakítsuk a jó kapcsolatot, s egy jól működő csapattá formálódjunk” – mondta Csercseszov, aki érdekes, izgalmas évnek tartja az elmúlt időszakot, hiszen bajnoki címet, Magyar Kupát nyert a csapata és jól szerepelt az Európa Ligában is.

Kiemelte, mindegyik sikerre örömmel gondol vissza, de emlékszik fájó vereségekre is, amiket nem szeretne újra átélni. Ahol a Fradi elindul, ott győzni szeretne. Örömteli volt együtt ünnepelni a szurkolókkal mindegyik említett mérkőzés után, külföldiként is igyekeztünk átérezni akár a Slovan-párharc, akár a derbik fontosságát”.

Úgy véli, a siker kulcsa a csapat, a csapatmunka, ezen a szinten az, hogy jó játékosai vannak már nem elég. Az Európa Liga-menetelésről elmondta, még messzebbre akarnak jutni. Igazán akkor lenne elégedett, ha megnyernék a sorozatot. “Láthattuk, a vb-döntőben Franciaország kikapott Argentínától, vagyis csak a győztes mondhatja el magáról, hogy jól játszott, hisz ő nyerte a finálét” – mondta az orosz szakember, aki nem igazán élvezte a vébét, azokat a világbajnokságokat kedveli jobban, amelyeken neki is szerep jut.

Lépésről-lépésre egyre jobbá kell válnunk, a következő év ugyanis még nehezebbnek ígérkezik. Az Európa Ligában történelmi mérkőzés vár ránk, bár még várunk a nyolcaddöntős ellenfél kilétére. Ez a klubnak is egy következő szint, 47 éve vár a Ferencvárosi Torna Club erre a mérkőzésre. Ám mi nem csak várjuk a mérkőzést, amely tudjuk, hogy nehéz lesz, de mindent megteszünk a célunkért, hogy sikeresen vívjuk meg a párharcot” – összegzett Csercseszov, aki nem gondol más együttesekre, hiszen szerződése van a Fradival, és csak arra koncentrál.

 

Borítókép: Budapest, 2022. október 27. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros - AS Monaco mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 27-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Laidouni szerint Csercseszové az érdem
Ferencvárosi klubedzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot dicsérte a tunéziai Aissa Laidouni, akit a meccs legjobbjának választottak a katari világbajnokságon a dánok elleni 0-0-s mérkőzésen mutatott játékáért.
Cikkek
Kidolgozott karakter, kiemelkedő vezérek – a Ferencváros álomszerű El-csoportkörének zálogai
Az elmúlt hónapok az állandó rohanásról szóltak a klubfutballban, olyan gyorsan követték egymást az események, hogy nem lehetett ezeket tüzetesen vizsgálni, máris jött az újabb szenzáció. Nyilvánvalóan számunkra a Ferencváros történelmi csoportelsősége a legkedvesebb a mögöttünk hagyott időszakból, kicsit furcsa is ez a hét újabb Európa-liga-meccs nélkül. A fantasztikus sorozat lezárása után épp egy héttel visszatekintünk az elmúlt hónapokra, s immár tüzetesebben vizsgáljuk a Fradi menetelésének legfontosabb összetevőit.
Magyar futball