Musorujsag
Élő Eredmények
×

Elítélték a magyar–görögön a pályára beugró szurkolót

Elítélték a magyar–görögön a pályára beugró szurkolót

mti
A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki sportrendezvényen elkövetett rendbontás vétségében, ezért egy évre próbára bocsátotta azt a férfit, aki a november 20-i magyar–görög válogatott labdarúgó-mérkőzésen beugrott a pályára.

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a budapesti XIV. és XVI. kerületi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a 18 éves szurkolót. A vád szerint „a férfi a szurkolása közben – megsértve a vonatkozó biztonsági szabályokat – a nézőtérről beugrott a játéktérre”.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a bíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett, közérdekű munka kiszabását, valamint sportrendezvények látogatásától való határozott idejű eltiltást kérve.

A Puskás Arénában rendezett mérkőzést – amely a nemzeti együttes idei utolsó összecsapása volt – a magyar csapat nyerte 2–1-re. Ez volt egyben a 109. válogatott összecsapásával egyedüli magyar csúcstartóvá előlépett Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse.

Borítókép: fotó: MTI/Mónus Márton

További tartalmak