Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossinak szomorú időszak után okozott örömet az Év sportolója gála

Marco Rossinak szomorú időszak után okozott örömet az Év sportolója gála

m4sport.hu
Az év edzőjének választott Marco Rossinak két korábbi csapattársa, Gianluca Vialli és Sinisa Mihajlovic halála után nyújtott vigaszt az M4 Sport – Az év sportolója gála.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Bíró Attilát, a női pólósok kapitányát, valamint Csang Csing Linát és Bánhidi Ákost, a magyar rövidpályás-gyorskorcsolyázók edzőit megelőzve végzett az élen a Magyar Sportújságírók Szövetségének voksolásán.

„Ez egy fantsztikus este volt, amit az Operaházban töltöttünk együtt a legjobb magyar sportolókkal és edzőkkel – mondta a gála után az olasz tréner az M4 Sportnak. – Nagyon jól tudjuk, hogy aki itt megjelent, az ott van a legjobbak között, és nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon. Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy itt lehetek. Nagyon boldog vagyok, mert egy rendkívül szomorú időszak van mögöttem, hiszen két korábbi csapattársam, Gianluca Vialli és Sinisa Mihajlovic is elhunyt. Ezek nagyon szomorú pillanatok voltak, de a gála felejthetetlenül sikerült.”

Rossi honfitársától, Fabio Capellótól vette át a díjat, elmondása szerint bár ritkán találkoznak, de nagyon jó viszonyt ápolnak az edzőlegendával, aki mindig nagyon kedves vele, bárhol és bármikor is futnak össze.

Marco Rossi átveszi az év edzőjének járó díjat Fabio Capellótól az M4 Sport – Az Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A szövetségi kapitány a tavalyi év számos emlékezetes pillanata közül az angol válogatott idegenbeli legyőzését emelte ki. „Nagyon sok jó meccsünk volt tavaly, de a legfontosabb talán az angliai siker. A 4–0-s győzelem olyan élmény, ami nem történik meg minden évben. Anglia nagyon régen, 1927-ben szenvedett ekkora vereséget hazai környezetben, olyan tettet hajtottunk végre, amit az Aranycsapathoz lehet hasonlítani, még ha tudjuk is nagyon jól, hogy mi nem az Aranycsapat vagyunk” – fogalmazott.

Borítókép: Marco Rossi az év edzőjének járó díjjal az M4 Sport – Az év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Háromból semmi: hiába a történelmi siker, a magyar színekkel szakító Liu Shaoangot nem díjazták a sportújságírók
Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnoki címe Pekingben és négy egyéni aranyérem a montreali világbajnokságon. A 2022-es felejthetetlen éve volt Liu Shaoangnak és a magyar rövidpályás gyorskorcsolyának, ez azonban nem köszönt vissza díj formájában az M4 Sport – Az év sportolója gálán. Ennek okát inkább a pályán kívül kell keresni?
Téli Sportok
Gulácsi Péter reméli, egy hónapon belül elkezdheti a futóedzéseket
A magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusának, Gulácsi Péternek kellemetlenül zárult a 2022-es esztendő, hiszen októberben térdsérülést szenvedett és meg kellett műteni. A hétfő este megrendezett Év sportolója gála után nyilatkozott az M4 Sportnak, hogyan halad a rehabilitációja.
Külföldi futball
Elhunyt Gianluca Vialli
Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 59. évében elhunyt Gianluca Vialli, korábbi olasz válogatott futballista, a 2021-es Európa-bajnok csapat másodedzője.
Külföldi futball