Musorujsag
Élő Eredmények
×

Utolsó pillanatos Fradi-győzelemmel rajtolt a magyar futballtavasz

Utolsó pillanatos Fradi-győzelemmel rajtolt a magyar futballtavasz

m4sport.hu/mti
A listavezető Ferencváros labdarúgócsapata egy hajrában szerzett góllal nyert 2–1-re a Zalaegerszeg vendégeként az OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott és kedden pótolt mérkőzésen. A zöld-fehérek immár hét kör óta veretlenek, a még mindig eggyel kevesebb találkozóval rendelkező fővárosi együttes 11 pontra növelte az előnyét a második Kecskeméttel szemben, míg a ZTE maradt ötödik.

OTP Bank Liga, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
ZTE FC – Ferencvárosi TC 1–2 (1–1)
Zalaegerszeg, 5514 néző, v.: Erdős
gól: Huszti (21.), illetve Marquinhos (18., 11-esből), Traoré (90.)
sárga lap: Lesjak (94.)

ZTE FC:
Demjén – Huszti (Lesjak, 86.), Mocsi, Csóka (Németh D., 93.), Bedi – Szendrei (Ubochioma, 75.), Szalay (Tajti, a szünetben), Sankovic, Gergényi – Ikoba, Manzinga (Szafronov, 86.)

Ferencvárosi TC:
Dibusz – Botka, Kovacevic, Knoester, Civic – Besic, Vécsei – Mercier (Nguen, 61.), Zachariassen (Laidouni, 75.), Traoré (Abena, 93.) – Marquinhos (Auzqui, 75.)

Kifejezetten jó iramban kezdődött az esztendő első élvonalbeli mérkőzése. A Ferencváros nagy kedvvel futballozott, így alig öt percet kellett várni az első komoly helyzetre, de Traoré a kapus kicselezése után célt tévesztett. Noha a Zalaegerszeg nem adta fel a támadásvezetéseket, alapvetően a fővárosi csapat akarata érvényesült, veszélyes lehetőségei is akadtak. Demjén egy ízben bravúrral hárított, de bő negyedóra elteltével büntetőből vezetést szereztek a vendégek, igaz Marquinhos 11-ese szerencsés volt, mert elcsúszott a támadó és lehet, hogy saját lábát eltalálva perdült a labda a hálóba, azonban a videobíró végül megadta a találatot.

Huszti András és Ricardo Moniz (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A kék-fehérek szinte azonnal egyenlítettek, a gólváltást követően pedig az előtte látott mederben folytatódott a meccs. A játékrész derekán volt némi hullámvölgy, a szünet előtti percekben viszont ismét veszélyessé vált az FTC támadó játéka, Civic fejesénél újra Demjén hárított bravúrral.

Térfélcserét követően álmosabb tempóban folytatódott az összecsapás. A Ferencváros ugyan továbbra is irányította a játékot, de ebben a periódusban az utolsó passzok és lövések rendre pontatlanok voltak, így bár akadtak veszélyes akciók, mégsem sikerült befejezni azokat. A hajrában a sorozatban ötödik bajnoki címére hajtó FTC fokozta a nyomást, ám a hazai védelem eleinte állta a sarat, Botka jó lövését pedig Demjén védte.

A ferencvárosi játékosok ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott ZTE FC – Ferencvárosi TC mérkõzés végén a zalaegerszegi ZTE Arénában 2023. január 24-én (Fotó: MTI/Katona Tibor)

Amikor már úgy tűnt, hogy pontot szerezhet a Zalaegerszeg, akkor a rendes játékidő végén Traoré kapufáról a gólvonal mögé pattanó fejese döntötte el a meccset, így végül sikerrel kezdte az újévet a bajnokság favoritja, amely még a nemzetközi porondon is érdekelt, mivel az Európa-ligában nyolcaddöntős.

Borítókép: Adama Traoré (Fotó: MTI/Katona Tibor)

További tartalmak