Musorujsag
Élő Eredmények

A Honvéd edzője időt kért még, hogy csapata kilencven percig tartani tudja a tempót

A Honvéd edzője időt kért még, hogy csapata kilencven percig tartani tudja a tempót

M4 Sport
Milos Kruscsics vezetőedző elárulta, mi hozott akkora fordulatot az újpesti öltözőben, hogy a szünetet követően hátrányból álltak talpra a kispestiek ellen, míg kollégája, Dean Klafuric időt kért még csapata számára, mert egyelőre nincsenek abban az állapotban, hogy kilencven percen át tartsák a tempót.

„Az első félidőben pocsékul játszottunk, nem ismertem rá a csapatomra, nem azokat a játékosokat láttam , akiket eddig edzettem” – kezdte Kruscsics azzal, hogy abszolút nem tartották magukat a meccstervhez, lassúak és enerváltak voltak, hiányzott az agresszió a játékukból. „Hazai pályán ez megengedhetetlen, így soha de soha nem játszottunk. A félidőben elég komoly fejmosást kaptak. Azt akartam, hogy vegyék fel a ritmust, jöjjenek lendületbe, kezdjenek el komolyan futballozni és tegyenek bele több tüzet, lelkesedést és küzdőszellemet” – fejtegette, mi hozott változást.

Hozzátette, kivétel nélkül rosszul játszottak a futballistái. „Tulajdonképpen mind a tizenegyüket lehozhattam volna. Olyan játékosokat akartam a pályára küldeni, akikben több energia van, akik húzzák a csapatot.”

A szakvezető kitért arra is, teljesnek tekinthető-e már az újpestiek kerete. „Meglátjuk, hogy lesz e még a piacon, aki megfelelő számunkra. Ha találunk, akkor erre reagálunk.” De hangsúlyozta, azzal, hogy mélyebb a merítése, arra is figyelniük kell, hogy a kevesebb lehetőséget kapó játékosok se anyátlanodjanak el.

Dean Klafuric nehezen engedte el, hogy a Honvéd az első félidőben fölényben volt, mégis hoppon maradt. „Jobban teljesítettünk, mint az Újpest. Minden aspektusában irányítottuk a mérkőzést, mi voltunk a jobb csapat” – vetette fel, akár még nagyobb előnyt is szerezhettek volna.

A fordulást követő visszaesés okait nem részletezte, inkább arra tért ki, hogy az első félidei játékkal elégedett. „Így kellett volna az egész meccset lejátszanunk. Innen kell majd folytatnunk. Még egy pici idő kell, hogy kilencven percig fenn tudjuk tartani ezt a ritmust, ezt a teljesítményt” – fejtegette, hogy még nem értek a folyamat végére, és még fejlődnünk kell.

A cserékkel nem tudta felrázni a csapatot, de leszögezte kellő minőség áll rendelkezésére, csak még néhányan nem tudtak pályára lépni sérülés miatt, vagy mert még fizikailag nincsenek százszázalékos állapotban.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek