Musorujsag
Élő Eredmények

Korábbi BL-ellenfelétől igazolt ghánai csatárt a Ferencváros

Korábbi BL-ellenfelétől igazolt ghánai csatárt a Ferencváros

m4sport.hu
A 25 éves játékos korábban szerepelt Spanyolországban és Törökországban is, de legjelentősebb eredményeit az azeri együttesnél érte el.

A Ferencváros labdarúgócsapatában folytatja karrierjét az U23-as ghánai válogatott támadó, Owusu Kwabena. A 25 éves, 182 centiméter magas támadó korábban szerepelt Spanyolországban, majd 2020-ban került kölcsönbe a kilencszeres azeri bajnok Qarabaghoz.

Innen egy szezon után kölcsönadták Törökországba az Ankaragücünek, ahonnan 2022 nyarán tért vissza. Owusu szerepelt az idei BL-selejtezőkben, 2022 augusztusában, a sorozat harmadik körében a Fradinak is betalált.

Amint arról a fradi.hu beszámolt, az Európa Liga csoportkörében bevette a francia első osztályú Nantes, a görög Olympiacos és a német Freiburg kapuját is, amivel hozzásegítette csapatát a 3. helyhez a csoportban, amely tavaszi Európa Konferencia Liga-folytatást ért. Az idei szezonban az azeri bajnokságban 18 meccsen öt gól és három gólpassz a mérlege, amivel a harmadik helyen állt a góllövőlistán.

 

 

Borítókép: fotó:fradi.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Utolsó pillanatos Fradi-győzelemmel rajtolt a magyar futballtavasz
A listavezető Ferencváros labdarúgócsapata egy hajrában szerzett góllal nyert 2–1-re a Zalaegerszeg vendégeként az OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott és kedden pótolt mérkőzésen. A zöld-fehérek immár hét kör óta veretlenek, a még mindig eggyel kevesebb találkozóval rendelkező fővárosi együttes 11 pontra növelte az előnyét a második Kecskeméttel szemben, míg a ZTE maradt ötödik.
OTP Bank Liga