Musorujsag
Élő Eredmények
×

Dibusz: Nehéz szülés volt

Dibusz: Nehéz szülés volt

m4sport.hu
Szatnyiszlav Csercseszov Kinyik Ákos úgy véli, a Paks nem érdemelt vereséget a Ferencváros ellen, Dibusz Dénes szerint „nehéz szülés” volt a győzelem. Sztanyiszlav Csercseszov a cseréket emelte ki, Waltner Róbert a kétgólos vereség ellenére is elégedett volt játékosaival.

A listavezető Ferencváros két cserejátékos góljával fordított és nyert végül 3–1-re a Paks otthonában az OTP Bank Liga negyedik fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésen.

Waltner Róbert, a Paks vezetőedzője a vereség ellenére büszke csapatára, amely bátran játszott, védekezésben pedig fegyelmezett volt. „Jól néztünk ki, sokáig tartottuk az előnyünket, de ezért jó csapat a Ferencváros, mert ha becsúszik egy hiba, góllal büntetnek. Nem tudom elmarasztalni a fiúkat, mert megtettek mindent. Erre a mérkőzésre lehet építeni” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros trénere azt emelte ki, hogy mindegyik csere jól szállt be a mérkőzésbe. „Tudtuk, hogy kontroll alatt fogjuk tartani a mérkőzést, de azt is, hogy a Paks veszélyes pontrugásból. Kihasználták a hibánkat, utána reagálnunk kellett, kicsit változtattunk a rendszerünkön, és kihasználtuk azt a fölényt, amit az első félidőben nem sikerült” – tette hozzá.

A hazaiak gólját szerző Kinyik Ákos szerint stabil volt a Paks, a vezetés megszerzése után arra is megvolt a lehetőség, hogy lezárják a mérkőzést, egészen a Ferencváros egyenlítéséig stabilak voltak. „A 3-1-es vereségre nem szolgáltunk rá, a döntetlent mindenképpen megérdemeltük volna” – vélekedett.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa szerint nehéz mérkőzésen vannak túl, a játékukkal szerinte az első féldőben sem volt probléma, kontrollálták a mérkőzést, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Az ugyanakkor bizakodásra ad okott, hogy a bekapott gól után tudtak váltani. „A cserékkel támadóbb felfogású lett a csapat, sikerült fordítani és a harmadik gólunkkal pedig le is tudtuk zárni a mérkőzést, de nehéz szülés volt. Az utolsó fél órában jobb tempója lett a játékunknak, jól le tudtuk játszani a végét, ez fontos volt ahhoz, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Az mindenképpen pozitív, hogy a kapott gólra így tudtunk reagálni, ez jó jel a folytatásra nézve, hogy meg tudjuk találni a góllövő cipőnket, ha nagyon muszáj.”

 

Borítókép: Dibusz Dénes (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Dárdai Pál elárulta, mi kell ahhoz, hogy újra leüljön a kispadra
Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC korábbi edzője és a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya <a href="https://www.kicker.de/dardai-im-interview-ajax-kann-fuer-hertha-ein-vorbild-sein-935231/artikel" target="_blank" rel="noopener">a német Kickernek adott interjújában</a> beszélt a fiatalokkal való munkáról, a berlini klubnál töltött időszakáról- és arról, hogy milyen feltételek mellett vállalna újra edzői állást. Korábbi klubjánál nemrégiben elbocsájtották Fredi Bobic sportigazgatót, aki korábban még őt kirúgta. Ennek apropójából fel is merült annak lehetősége, hogy Dárdai visszatérjen a Herthához, legalábbis <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/labdarugas/cikk/2023/01/31/lothar-matthaus-szerint-dardai-a-nyilvanvalo-megoldas-a-hertha-problemaira/">Lothar Mätthaus szerint tőle nem lenne alkalmasabb személy arra</a>, hogy kirángassa a gödörből a berlini alakulatot.
Magyar futball