Musorujsag
Élő Eredmények

Küzdelem volt, gól nem - döntetlen lett a ZTE-Mezőkövesd találkozó is

Küzdelem volt, gól nem - döntetlen lett a ZTE-Mezőkövesd találkozó is

m4sport.hu
A Zalaegerszeg nem bírt a szervezetten védekező Mezőkövesddel, de így is megelőzte a Paksot, míg a kövesdiek három pontra vannak a kiesést jelentő 11. helytől.

A Zalaegerszeg hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának vasárnapi játéknapján. A ZTE ezzel továbbra is nyeretlen idén az élvonalban. Ez volt ebben a fordulóban az ötödik mérkőzésen az ötödik pontosztozkodás.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
ZTE FC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-0
Zalaegerszeg, v.: Zierkelbach
sárga lap: Szendrei (14.), Németh D. (16.), Huszti (57.), Mim (68.), illetve Besirovic (54.), Lukic (71.),
ZTE FC:
Demjén – Huszti, Szafronov, Gergényi, Csóka – Tajti, Sankovic – Ubochioma (Manzinga, 85.), Szendrei (Mim, a szünetben), Németh D. (Szalay, a szünetben) – Ikoba
Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli – Kállai, Beriasvili, Lukic, Filip (Bobál G., 90.) – Karnyicki, Nagy G. (Brtan, a szünetben), Cseri (Da. Babunski, 79.) – Molnár G. (Vajda, 85.), Drazic, Besirovic

Az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott, de Piscitelli hatalmas bravúrral védeni tudott. A túloldalon Demjén kapus ijesztett rá csapattársaira amikor sokáig gondolkozott, kinek rúgja ki a labdát, és Drazic meglepte őt.

A folytatásban a csapatok próbáltak támadásokat vezetni, de a védelmek mindkét oldalon jól meg voltak szervezve, így a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Az iramra és a keménységre nem lehetett panasz, de nagy helyzetek nem alakultak ki.

A második játékrész elején egy zalai szabadrúgás okozott izgalmat, ezen kívül többnyire a mezőnyben zajlott a játék egy-egy keményebb belépővel színesítve. Többnyire a hazaiak támadtak, a Mezőkövesd többnyire a védekezéssel volt elfoglalva. A 83. percben Meshack járt a legközelebb a gólszerzéshez, de közelről mellé lőtt.

Az utolsó percekre aztán feltámadt a Mezőkövesd is, eljutott a zalai kapuig, de gólt nem sikerült szereznie, így a forduló ötödik meccse is döntetlennel zárult.

További tartalmak