Musorujsag
Élő Eredmények
×

A kiesőjelöltek kupacsatáján a Vasas kiverte a Honvédot a Magyar Kupából

A kiesőjelöltek kupacsatáján a Vasas kiverte a Honvédot a Magyar Kupából

m4sport.hu
Az első félidőben a Vasas, a másodikban a Honvéd volt veszélyesebb, de a kapuba csak az angyalföldiek tudtak betalálni és ez döntő jelentőségű volt.

A labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Vasas hazai környezetben 2-0-ra nyert a Honvéd ellen és továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Az első két perc alapján úgy tűnt, egy változatos, izgalmas, gólokban gazdag összecsapás lehet a bajnokságban a kiesés ellen harcoló csapatok kupapárharca, de ez csak két percig tartott. a folytatásban inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, komoly helyzet nélkül.

A félidő felénél aztán a Vasas két szép támadást is vezetett, az elsőnél Zimonyi rontott, majd még ugyanabban a percben, ugyanő megszerezte a vezetést. A Honvéd a bekapott gól ellenére sem tudott változtatni, többnyire távoli lövésekkel próbálkoztak – eredménytelenül.

A második félidőben a Honvéd próbálkozott ugyan, de komoly veszélyt nem jelentett az angyalföldi kapura. A félidő közepénél egyre több lett a keményebb belépő, Deutsch például piros lapot érően szállt bele kocsisba, de a játékvezető csak sárgával büntette a Vasas játékosát.

A hajrára a Honvéd mindenkit mozgósított akit lehetett, egy esetben a gólvonalról mentettek a hazaiak, ráadásul egy 11-est sem kapott meg (a Magyar Kupa ezen szakaszában még nincs VAR), ami még feszültebbé tette a játékosait. A lefújás előtt nem sokkal egy kontrát követően a hazaiak még növelni is tudták előnyüket, így a kispestiek hiába játszottak mezőnyfölényben, búcsúztak a sorozattól.

A Vasas viszont elmondhatja, a Magyar Kupa idei sorozatában ugyanannyi győzelme van (3) mint a bajnokságban 18 forduló után.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
Vasas FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Korábban játszották:
MTK Budapest (NB II)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-1)
A további program:
február 8., szerda:
Monor (NB III)-Paksi FC 13.00
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-ZTE FC 13.00
Iváncsa KSE (NB III)-Budafoki MTE (NB II) 13.00
ESMTK (NB III)-Kisvárda Master Good 13.00
ETO FC Győr (NB II)-Debreceni VSC 19.00 (Az M4 Sport élőben közvetíti)
február 9., csütörtök:
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 19.00 (Az M4 Sport élőben közvetíti)
A negyeddöntők párosítását csütörtökön, az utolsó nyolcaddöntős összecsapás után tartják.

Borítókép: Hidi Patrik, Szivacski Donát és a gólszerző Zimonyi Dávid, a Vasas játékosai a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Vasas FC-Budapest Honvéd mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak