Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sajtóhír: megvan a diagnózis, a Ferencváros középpályásának véget ért a szezonja; Törökországból jöhet a helyettese

Sajtóhír: megvan a diagnózis, a Ferencváros középpályásának véget ért a szezonja; Törökországból jöhet a helyettese

m4sport.hu
Bosnyák sajtóértesülések szerint a Ferencváros 30 éves védekező középpályása, Muhamed Besic jobb térdének keresztszalagja elszakadt, így minimum hat hónapos kényszerpihenőre számíthat.

A hétvégén a Kisvárda elleni, 0-0-ás döntetlennel végződött bajnokin a Ferencváros bosnyák légiósát, Muhamed Besicet az első félidőben a 25. percben lecserélte Csercseszov, Vécsei Bálint állt a helyére. Azt sejteni lehetett, hogy sérülés állhat az orosz edző döntésének hátterében, de a közvetítés alapján nem tűnt vészesnek a dolog, a légiós a saját lábán hagyta el a pályát.

Karabeljov becsúszása után egy darabig lent maradt a földön, de utána folytatta a játékot. Aztán vélhetően maga kérhette a cserét, mert érezte, nincs olyan állapotban, hogy segítse csapatát. Ekkor még nem úgy nézett ki, hogy nagy a baj.

A bosnyák sportsport.ba viszont arról számol be, hogy „katasztrófa” történt, mert a játékos jobb térdének keresztszalagja szakadt el. Azért ír ilyen drámai stílusban a lap, mert emiatt Besic nem lehet ott válogatottja Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésein, márpedig alapembernek számít.

Nem az első eset, hogy meggyűlik a baja a jobb térdével, még az angol Everton futballistájaként szintén elszenvedett egy szalagszakadást, ami jelentősen beárnyékolta/befolyásolta ígéretesnek induló angliai karrierjét.

Amennyiben jól értesült a bosnyák sajtó, akkor legalább féléves kihagyás vár a labdarúgóra, de az sem kizárható, hogy idén már nem látjuk pályán.

A Ferencvárosnak gyorsan megoldást kell találnia, mert a középpályán hirtelen két meghatározó emberét is elveszítette az elmúlt időszakban. A katari világbajnokságon remekül szereplő Aissa Laidouni a német Union Berlinhez igazolt, és most az ugyancsak nagy munkabírásáról ismert Besic is kiesett.

A törökországi földrengés miatt a helyi bajnokság további küzdelmeiből két klub is visszalépett, a Gaziantep és a Hatayspor. Az ulloi129.hu információi szerint utóbbiból igazolhat a magyar bajnok, a két játékos pótlására. A 24 éves francia-algériai kettős állampolgár Mehdi Boudjemaa érkezhet a helyükre.

A lehetőségről Törökországban is beszámoltak, a Fanatik sportújságírója, Yakup Çınar írta, hogy a Ferencváros valóban kiszemelte, a a török bajnokágból több csapat is érdeklődik a játékos iránt.

Boudjemaa Franciaországban vált profi labdarúgóvá, első csapata a Guingamp volt, majd a Quevillynél és a Lavalnál is szerepelt kölcsönjátékosként. A Hatayspor 2021 nyarán szerződtette, ahol 50 mérkőzésen lépett pályára.

Borítókép: Muhamed Besic (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak