Musorujsag
Élő Eredmények

Baráth Péter: Most jött el a váltás ideje, nem gondolkodtam sokáig a Ferencváros ajánlatán

Baráth Péter: Most jött el a váltás ideje, nem gondolkodtam sokáig a Ferencváros ajánlatán

m4sport.hu
Kedd délután a magyar bajnok Ferencváros bejelentette, hogy szerződtette a DVSC tehetséges, 20 éves középpályását, Baráth Pétert, aki novemberben, a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen (2-2) be is mutatkozott a magyar válogatottban. A fiatal labdarúgó a zöld-fehérek köszönetet mondott nevelőklubjának, de most már nagy várakozásokkal tekint a jövőbe, immáron a Ferencváros mezében.

„Hálás vagyok a Debrecennek, hogy ott váltam felnőtt labdarúgóvá, megtapasztalhattam a felnőtt focit. Viszont jött egy lehetőség a Ferencvárostól, ami hirtelen jött, de nem gondolkodtam sokáig, szerettem volna megragadni a lehetőséget. Tervben volt egy váltás, ennek úgy érzem, most jött el az ideje, és szeretném bizonyítani, hogy itt is jó munkát tudok végezni, remélem, sikeres tavaszunk lesz. Mindig is nagy klubnak tartottam a Ferencvárost, ez most sincs másképp, látva azt az eredménysorozatot, amit évről évre elérnek. Bizakodva várom én is a közös munkát. A válogatottból ismerek játékosokat, Botkát, Vécseit vagy Dibuszt, remélem, hogy könnyen fog menni a beilleszkedés. A saját célom, hogy megmutassam, mire vagyok képes, szeretnék mindent beleadni a pályán. Szeretném elnyerni az edző bizalmát, a szurkolókét is, a csapat célja pedig nem más, mint a bajnokság megnyerése és az Európa Ligában pedig minél tovább menetelni” – nyilatkozta a magyar bajnok stábjának Baráth Péter.

Baráth Péter a szezon végéig kölcsönbe kerül az FTC-hez, majd a szezon végén a két klub „egyeztet a játékos esetleges végleges átigazolásáról”. Az FTC Európa-liga-keretébe a határidő lejárta miatt már nem kerülhet be.

Baráth Péter a debreceni utánpótláscsapatokban nevelkedett, majd 2020 telén került fel a Loki első csapatába, melynek színeiben összesen 83 tétmérkőzésen lépett pályára, 9 gólt szerzett, emellett van 12 asszisztja is.

Borítókép: Baráth Péter (Forrás: FTC - Youtube)

További tartalmak