Musorujsag
Élő Eredmények

Csongvai gólja kevés volt, a MOL Fehérvár nem tudta megverni a szívós Puskás Akadémiát

Csongvai gólja kevés volt, a MOL Fehérvár nem tudta megverni a szívós Puskás Akadémiát

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a MOL Fehérvár FC a napokkal ezelőtt szerződtetett Csongvai Áron góljával vezetést szerzett a Puskás Akadémia FC ellen, de előnyét nem tudta tartani miután a svéd Jonathan Levi a hajrában egy szép góllal kiegyenlített, kialakítva az 1-1-s végeredményt.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
MOL Fehérvár FC – Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)

MOL Aréna Sóstó, 2471 néző, v.: Vad II
gólszerző: Csongvai (54.), illetve Levi (82.)
sárga lap: Kastrati II (66., 90+4.), Flores (87.) illetve Puljic (61.)
kiállítva: Kastrati II (90+4.)

Fehérvár:
Kovács D. – Fiola, Csongvai, Larsen, Heister (Hangya, 87.) – Pokorny (Christensen, 74.), Flores – Kastrati II, Dárdai P. (Katona M., 82.), Schön – Szabó L. (Kodro, a szünetben)

Puskás Akadémia:
Markek – Mezghrani (Bartolec, 70.), Batik, Spandler, Stronati (Slagveer, 61.), Brandon – Corbu, Favorov, Kern (Puljic, a szünetben) – Gruber (Komáromi, 61.), Zahedi (Levi, a szünetben)

Egy VAR által érvénytelenített, majd egy lesállásról született Puskás-góllal indult a Fejér vármegyei találkozó, amelyen a kiesés elől menekülő Fehérvár a félidő közepéig semmi veszélyt nem jelentett a kapura, egyértelműen a vendégek játszottak fölényben. A 25. perctől mutatott először életjeleket a hazai gárda, majd a játékrész utolsó percében egy ígéretes támadás végén kapufáig is eljutott, igaz, a felcsúti Batik Bence révén.

Fordulást követően megszerezte a vezetést a Vidi: egy sarokrúgás után a héten az Újpesttől igazolt Csongvai Áron pörgetett a kapuba. A Puskás Akadémia ment előre az egyenlítésért és Jonathan Levi szép lövésével egyenlített. Nyílt lett a meccs, mindkét együttes a győzelemért támadott, végül azonban meg kellett elégedniük az egy-egy ponttal.

Toldi Gábor, a Fehérvár vezetőedzője szerint fejben dőlt el ez a mérkőzés, amelyen sok rossz döntés és rengeteg technikai hiba jellemezte a házigazdák játékát. A szakember kérsére válaszolva elárulta, nem számít arra, hogy felbontják a csapatot irányító Toldi–Huszti páros szerződését.

Hornyák Zsolt, a vendégek trénere a pontszerzés ellenére dühös a játékosaira, különösen Stronatira, mert elmondása szerint figyelmetlenség miatt majdnem elvesztettek egy olyan meccset, amelyet az első perctől kezdve uraltak. „Az eredménnyel kapcsolatban hiányérzetem van, de a hozzáállás a végén nagyon rendben volt, egy kis szerencsével meg is nyerhettük volna a mérkőzést.”

A Vidiben első meccsén betaláló Csongvai Áron a gólja miatt boldog, de az eredmények nem örül. „Egy ideig álombemutatkozás volt, de a mi helyzetünkben fontos lett volna megszerezni a három pontot.”

Az első félidőben lesgólt szerző Marius Corbu úgy vélte, „sokkal több volt ebben a meccsben”, apróságokon múlt, hogy végül csak egy pontot sikerült szerezni.

A labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati eredményei és további programja:

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2
Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 1-1
MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia FC 1-1

pénteken játszották:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 2-1

vasárnap játsszák:
ZTE FC-Vasas FC 15.00
Budapest Honvéd-Debreceni VSC 17.30

Az OTP Bank Liga állása a 20. forduló szombati játéknapja után (Fotó: m4sport.hu)

A 21. forduló programja:
február 24., péntek:
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 20.00

február 25., szombat:
ZTE FC-MOL Fehérvár FC 14.30
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 17.00
Vasas FC Kisvárda Master Good 19.30

február 26., vasárnap:
Kecskeméti TE-Újpest FC 14.00
Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 16.30

További tartalmak