Musorujsag
Élő Eredmények

Moniz: Nem Mocsi feladata volt a büntető elvégzése; Kondás: Aki bemegy 45 percre, annak meg kell dögleni a pályán

Moniz: Nem Mocsi feladata volt a büntető elvégzése; Kondás: Aki bemegy 45 percre, annak meg kell dögleni a pályán

m4sport.hu
Rengeteg hiba jellemezte a ZTE-Vasas mérkőzést az OTP Bank Liga 20. fordulójában, így nem meglepő, hogy a csapatok képtelenek voltak betalálni a kapuba. A vezetőedzők szavaiból is egyértelműen átjön, hogy nagyon elégedetlenek voltak játékosaik teljesítményével.

Ricardo Moniz (ZTE):

„Nem volt elég lehetőségünk. A labdát birtokoltuk, de nem tudtunk kialakítani lehetőségeket, ami nagyon hiányzott. Kreatívabbnak kellett volna lennünk az utolsó harmadban. Megvolt a nyomás, kettő az egyben is, csak a végén hiányzott a kreativitás. Ez általában az edzéseken menni szokott, ahol sokkal lazább légkör van, most viszont nem sikerült ezt megvalósítani” – elemezte csapata teljesítményét Ricardo Moniz.

Így is megvolt a komoly esélye a győzelemre a zalaegerszegi csapatnak, hiszen büntetőhöz is jutott, de Mocsi Attila kihagyta azt. Mint kiderült, nem is neki kellett volna lőni.

„Mocsinak nem volt feladata a büntető elvégzése. Némethnek kellet volna lőnie, ezért ez így ebben a formában egy fegyelmi hiba. Vannak esetek, amikor az emberekben túlcsorog az önbizalom, az pedig az én feladatom, hogy ezt megfelelő módon kezeljem. Ez egy nagy lehetőség lett volna arra, hogy megnyerjük a mérkőzést” – mondta a ZTE holland vezetőedzője.

Kondás Elemér (m4sport.hu)

Kondás Elemér (Vasas):

„Lehetett volna több ebben a meccsben, mert amire készültünk, azt meg is tudtuk valósítani. Szivacski kapott egy óriási labdát, az óriási ziccer volt, azt gondolom, hogy ebben a helyzetben azt nem ártana belőni. A legnagyobb probléma az volt, hogy nem tudtuk megtartani a labdát, így nem tudtunk építkezni, amikor meg ki tudtunk jönni, nem voltunk elég pontosak, ezért nem tudtunk gólt rúgni”
– mondta a Vasas mestere.

Cipf Dominik a szünetben állt be, de Kondás Elemér lecserélte őt már az 75. percben. Döntését így indokolta a vezetőedző:

„Egy férfias harc volt a mérkőzésen, nagy küzdelem, de a visszafelé védekezésben nem igazán segítette a társát, ezért döntöttem a lecserélése mellett. Egy ilyen szituációban, aki bemegy 45 percre vagy 50-re a hosszabbítással, annak meg kell szakadni, meg kell dögleni a pályán. Nincs az, hogy poroszkálgatok, hanem le-föl megyek, mint a tűzoltó. Főleg, egy ilyen fiatalembernek. Ebben a szituációban, aki pályára lép, annak kötelessége száz százalékot nyújtani, ő nem nyújtott száz százalékot, ezért váltottunk. Lehet, hogy hiba volt, hogy őt hoztam be” – reagált keményen játékosa teljesítményére Kondás Elemér.

Borítókép: Ricardo Moniz (m4sport.hu)

További tartalmak