Musorujsag
Élő Eredmények

Mezőkövesd elleni győzelmével már nem áll kieső helyen az Újpest

Mezőkövesd elleni győzelmével már nem áll kieső helyen az Újpest

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 23. fordulójában az Újpest 1-0-ra verte a Mezőkövesdet a Megyeri úton, ezzel hosszú idő után elkerült a kiesőzónából és a kilencedik helyen áll a tabellán.

A kudarccal megszakadt a matyóföldiek hat körön át tartó veretlenségi sorozata.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, 2547 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Mudrinski (10.)
piros lap: Lehoczky (74.)
sárga lap: Lehoczky (57., 74.), Lukic A. (64.), Pillár (72.), Ephestion (80.)

Újpest FC:
Nikolic – Pauljevic, Hall, Anculasz, Kastrati (Croizet, 61.; Varga B., 89.) – Szabó B., Mack, Jakobi (Onovo, 81.), Csoboth (Mucsányi, 89.) – Mörschel, Mudrinski (Ambrose, 61.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli – Kállai, A. Lukic, Pillár, Beriasvili (Ephestion, a szünetben), Vajda – Da. Babunski (Besirovic, 76.), Brtan (Lehoczky, a szünetben), Nagy G. (Márkus, a szünetben) – Molnár, Drazic (Bobál G., 66.)

Az első perctől az Újpest irányította a játékot, de vezető góljához kellett Babunski rosszul hazaadott labdája, melyre Mudrinski csapott le. A vezetés birtokában is a hazaiak futballoztak fölényben, a vendégek támadásban semmiféle veszélyt nem jelentettek, egyedül az újpesti kapus két hibája okozott riadalmat a lila-fehér szurkolók körében. A fővárosi gárda a szünetig akár meg is duplázhatta volna az előnyét, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

Kuttor Attila vezetőedző hármas cserével próbálta frissíteni az enerváltnak tűnő Mezőkövesdet, amely ennek nyomán első komolyabb helyzetét is kialakította. Ezt követően viszont ismét az Újpest került mezőnyfölénybe, így biztosan őrizte minimális előnyét, de nem tudta eldönteni a találkozót a második gól megszerzésével. A hajrára a csereként beállt Lehoczky kiállítása miatt emberhátrányba is került a Mezőkövesd, amely így még kilátástalanabb helyzetbe került. A lila-fehérek teljesen megérdemelten tartották otthon a három pontot, az 1-0-s végeredmény a vendégekre nézve hízelgő.

Értékelések a mérkőzés után:

Az OTP Bank Liga állása a 23. forduló után (Fotó: m4sport.hu)
Borítókép: (m4sport.hu)

További tartalmak