Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferencváros elbúcsúzott támadójától, aki az MLS-ben folytatja

A Ferencváros elbúcsúzott támadójától, aki az MLS-ben folytatja

m4sport.hu
Az FTC elefántcsontparti támadója, Franck Boli az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) folytatja pályafutását a Portland Timbers csapatánál.

Franck Boli 2019 augusztusában érkezett a norvég bajnokságban szereplő Stabaek együttesétől a fővárosi klubhoz.

Az elefántcsontparti támadó minden sorozatot figyelembe véve 141 mérkőzésen lépett pályára a zöld-fehérek mezében, ezeken 50 gólt szerzett (góljai közül 8-at felkészülési mérkőzéseken lőtt). A derbi-specialista Boli az Újpestnek lőtt többször győztesgólt szerzett, emellett eredményes volt a Dinamo Kijev elleni hazai Bajnokok Ligája-csoportmeccsen, melynek köszönhetően a Ferencváros 25 év után szerzett ismét pontot a legrangosabb európai kupasorozatban, de eredményes volt a Juventus elleni hazai összecsapáson is. Magyarországon három bajnoki címet szerzett, egy Magyar Kupát nyert, szerepelt egyszer a Bajnokok Ligája és kétszer az Európa Liga-csoportkörben.

Új csapata, az amerikai Portland Timbers is bejelentette érkezését.

Borítókép: Budapest, 2022. augusztus 28. Franc Boli (j), a Ferencváros és Szappanos Péter kapus (j), a Honvéd játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. augusztus 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak