Musorujsag
Élő Eredmények

Demjén: Mindig úgy készültem, hogy képes legyek megugrani ezt a szintet

Demjén: Mindig úgy készültem, hogy képes legyek megugrani ezt a szintet

m4sport.hu
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya négy újoncnak küldött meghívót az észtek elleni felkészülési, illetve a bolgárok elleni Európa-bajnoki-selejtezőre – köztük Demjén Patriknak, a Zalaegerszeg 24 éves kapusának, aki az M4 Sportnak beszélt első benyomásairól, miután megtudta, együtt készülhet a nemzeti csapattal.

„Úgy fogok odamenni, hogy megmutassam, mire vagyok képes, száz százalékot adok, hogy segítsem a társaimat. (Marco Rossival) még nem beszéltünk, szerintem Telkiben fogunk majd. A kerethirdetés előtt hívtak fel, így tudtam meg a hírt. Ez egy olyan mérföldkő, amire sok idő után is úgy gondolsz vissza, hogy óriási büszkeség. Akkora öröm volt számomra. A munka, amit eddig csináltam, mióta focizom, meghozhatja a gyümölcsét. Mindig úgy készültem, ha egyszer lesz lehetőségem erre, akkor képes legyek megugrani ezt a szintet” – emlékezett vissza a pillanatra Demjén Patrik, amikor megtudta, hogy Marco Rossi meghívta a keretbe.

A Zalaegerszeg 24 éves kapusa arról is beszélt, milyen várakozásokkal áll élete első válogatott összetartása elé.

„Van még hova fejlődnöm, van mit tanulnom, de legalább betekintést nyerek abba, amit ők elkezdtek és felépítettek, ehhez szeretnék csatlakozni. Szeretnék segíteni mentálisan, a képességeimmel és játékban is. Várhatóan sokat fogok tanulni, hogy egyes szituációkat hogyan tudok megoldani, hogyan lehetek még magabiztosabb. Biztos vagyok abban, hogy ez hasznomra is lesz, a jövőre nézve is egy óriási út kezdete lehet. Azért fogok dolgozni, hogy még egyszer megkapjam ezt a meghívót, mert egyszer szeretnék játszani is” – mondta a tehetséges kapus, aki még a válogatott meccsek előtt szeretné bizonyítani, hogy jó döntést hozott a szövetségi kapitány.

„A hétvégén szeretnék egy nagyon jó mérkőzést játszani, hogy megmutassam, nem véletlenül kaptam meghívót. Emiatt is lesz még fontosabb a hétvégi meccsünk, amit szeretnénk megnyerni. Még több munka kell, még több edzés, még több olyan dolog, amivel hozzá tudok tenni a csapat teljesítményéhez. Határozottabbak és még dominánsabbnak kell lennem a csapaton belül, hisz el is várják tőlem, hogy mutassak extrát azokban a pillanatokban is, amikor a csapat kicsit lejjebb van” – jelentette ki határozottan.

A magyar válogatott márciusi programja:
március 23., 19:30, Puskás Aréna (felkészülési mérkőzés)
Magyarország – Észtország (M4 Sport & m4sport.hu)
március 27., 20:45, Puskás Aréna (Eb-selejtező)
Magyarország – Bulgária (M4 Sport & m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Újpesti védővel a keretben érkeznek az észtek
Az Újpestből kölcsönben hazája fővárosi csapatában, a Flora Tallinnban szereplő Märten Kuusk is helyet kapott a magyarok elleni felkészülési mérkőzésre készülő észt labdarúgó-válogatott keretében.
Külföldi futball
Hosszabbított Sallai Rolandék edzője
Meghosszabbította szerződését Christian Streich, a Sallai Rolandot is a soraiban tudó Freiburg labdarúgócsapatának vezetőedzője.
Külföldi futball