Musorujsag
Élő Eredmények

A Fehérvár új edzőjének nem ismeretlen helyzet, hogy a kiesés ellen kell küzdeni

A Fehérvár új edzőjének nem ismeretlen helyzet, hogy a kiesés ellen kell küzdeni

m4sport.hu
Szombaton a Honvéd ellen mutatkozik be az OTP Bank Ligában a MOL Fehérvár FC új edzője, a svéd Bartosz Grzelak, aki rutinos játékosai mellett a fiatalokra is támaszkodik a kiesés ellen küzdő csapatnál.

A MOL Fehérvár FC vezetősége kedden menesztette a Huszti Szabolcs–Toldi Gábor edzőpárost, a svéd szakember másnap át is vette a csapatot, amely a Paks elleni vereséget követően a 11. helyre csúszott vissza a tabellán.

„Sok tehetséges és tapasztalt játékosa van a MOL Fehérvárnak, egyértelmű, hogy ezzel a játékoskerettel nem ott kell lennünk a tabellán, ahol vagyunk. Ugyanakkor tudomásul kell vennünk, hogy a kiesőzónában vagyunk. A csapattal még nem tudtam sok időt eltölteni, de azt már most tudom, hogy mindenki nagyon eltökélt és szeretne az élvonalban maradni” – nyilatkozta a piros-kéket 44 éves mestere.

Grzelak 2020-ban a svéd AIK Stockholm edzője volt, amely ugyancsak a kiesés ellen küzdött, amikor a szakember átvette. Végül az élvonalban maradt és a következő szezonban már a második helyen zárta a bajnokságot.

„Voltam már hasonló helyzetben az AIK csapatánál. Sokat tanultam abból a tapasztalatból és próbálom felhasználni ezt a tudást ahhoz, hogy a MOL Fehérvár bennmaradjon az NB I-ben. Tudom, hogy a szurkolók és a klub nehéz pillanatokat élnek meg, de az a célom, hogy új energiát és pozitív szemléletet adjak át a csapatnak, hogy elkerüljük a kiesést” – tette hozzá Grzelak, aki szombaton este a Honvéd ellen ül először a Vidi kispadján, a mérkőzést pedig élőben közvetíti az M4 Sport/m4sport.hu.

Borítókép: Bartosz Grzelak (m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kodro: A csapatnak szüksége volt friss levegőre, új ötletekre
Március 15-én a svéd Bartosz Grzelakot nevezte ki új vezetőedzőjének a MOL Fehérvár FC, miután az egy nappal korábban <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/03/14/a-fehervar-menesztette-huszti-szabolcsekat-hivatalos" rel="noopener" target="_blank">menesztett Huszti Szabolcs</a>–Toldi Gábor edzőpárossal a csapat visszacsúszott a 11., kiesést jelentő helyre paksi veresége után.
OTP Bank Liga