Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Kodro: A csapatnak szüksége volt friss levegőre, új ötletekre

Kodro: A csapatnak szüksége volt friss levegőre, új ötletekre

m4sport.hu
Március 15-én a svéd Bartosz Grzelakot nevezte ki új vezetőedzőjének a MOL Fehérvár FC, miután az egy nappal korábban menesztett Huszti Szabolcs–Toldi Gábor edzőpárossal a csapat visszacsúszott a 11., kiesést jelentő helyre paksi veresége után.

A 44 éves szakembernek borzasztóan nehéz a feladata, hiszen a olyan csapatot kell felráznia, amely korábban még nem volt ilyen szituációban, ráadásul az elvárások mindig nagyok a fehérvári klubnál.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a paksi pofon után alig pár nap alatt sikerült felráznia a játékosokat, legalábbis a támadó Kenan Kodro szavai erről árulkodnak.

„Jók az első benyomások. A csapatnak szüksége volt friss levegőre, új ötletekre. Nagyon sokat szenvedtünk, de az új edző más elképzelésekkel érkezett, megfelelő gondolatokkal, és arra koncentrált, milyen feladatokat kell elvégezni az utolsó tíz mérkőzéshez. Szombaton a Honvéd ellen lépünk pályára, amely egy nagyon kemény meccs lesz. Amikor egy új edző érkezik, akkor új energiák szabadulnak fel. A játékosaink jók és frissek, ami nagyon jót tehet nekünk a jövőben” – beszélt az edzőváltásról a MOL Fehérvár bosnyák légiósa.

„Nagy önbizalmat adhat nekünk, hogy mind a két alkalommal megvertük őket. Otthon 4-0-ra nyerünk, náluk pedig 1-0-ra, két nagyon jó eredmény egy közvetlen riválissal szemben. Most viszont egy teljesen más helyzetben vagyunk, mint korábban. Pontokra van szükségünk, ezért arra figyelünk, mik azok a dolgok, amikben javulnunk kell. Nem szabad foglalkoznunk a múlttal. Most új szelek fújnak, a csapat újra ambiciózus, új ötleteink vannak, ezért is mondom, hogy nem azzal kell foglalkozni, ami történt, ahogyan azzal sem, mit hozhat a jövő, hanem kizárólag erre a mérkőzésre kell fókuszálni, és minden rendben lesz” – nyilatkozta a nehéz helyzetben lévő gárda következő feladatáról, a kispestiek elleni mérkőzésről, amelyet az M4 Sport/m4sport.hu élőben közvetít szombat 19:45-kor.

Borítókép: Kenan Kodro (m4sport.hu)

További tartalmak