Musorujsag
Élő Eredmények
×

Grzelak: Ma az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk, elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával

Grzelak: Ma az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk, elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával

m4sport.hu
Bartosz Grzelak első mérkőzésén 2–0-ra legyőzte a Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 24. fordulójában, ezzel nagyon fontos három pontot gyűjtött be a MOL Fehérvár FC, hiszen el került a kiesőzónából. A piros-kékek svéd edzője elégedett volt a látottakkal, míg a másik oldalon Dean Klafuric nem rejtette véka alá csalódottságát.

„Nagyon örülök a játékosaim hozzáállásának, amit a mérkőzésen mutattak. Három nap alatt nagyon nehéz begyakorolni dolgokat, de elégedett vagyok a látottakkal. A védelem nagyon jól zárt, és jó volt a harci szellem. Még sokat kell dolgoznunk a labdás szituációkkal, úgy gondolom, hogy fejleszthetjük a támadójátékunkat, de ma az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk. A Honvéd is egy jó csapat, de úgy gondolom, hogy az ilyen jellegű meccseknél az ellenfél megérzi, hogy nehéz ellenünk betalálni, ha ennyire zártam játszunk. Talán egy kicsit olykor benyomtak minket, ennek ellenére nyugodt maradtam, ahogyan a játékosok is, őszintén, cseppet sem aggódtam” – mondta a mérkőzésről a MOL Fehérvár 15-én kinevezett edzője, Bartosz Grzelak.

Pont rosszkor jöhet számára a válogatott szünet olyan szempontból, hogy a csapatból többen elmennek válogatottjaikhoz, így nem lesz képes teljesértékű munkát végezni, de a svéd szakember annyira nem aggódik emiatt.

„Én dolgoztam a svéd szövetség kötelékeiben, ezért én imádom a válogatott szüneteket, de az tagadhatatlan, ha a másik oldalon állsz, akkor annyira már nem kedveled. De ez van. Inkább annak örülök, hogy a játékosokat meghívják a válogatottjaikba, akkor is, ha jobban örülnék nekik itt, hogy velünk készüljenek. Másrészről, így más játékosok előtérbe kerülhetnek ebben a tíz napban, és megfelelően bemutathatják magukat nekem. Mindig meg lehet találni a dolgok pozitívumait, én pedig ezt azutat választom” – mondta a MOL Fehérvár mestere.

„Rendkívül csalódott vagyok a pályán látottak miatt. A mai meccsen is megpróbáltunk a stílusunkhoz ragaszkodni, meg is voltak az esélyeink, eseténként még nagyobbak is, mint az ellenfélnek, ugyanakkor nem sikerült gólt szereznünk. Ezért is vagyok csalódott. Jobb döntésekre lett volna szükség, főként a kapu előtt, a tizenhatoson belül, mert az esélyeink megvoltak, nem egy, nem is kettő. A vereség és a játékosok miatt is csalódott vagyok, mert ugyan kihozták magukból a maximumot, de a kapu előtt nem voltak elég határozottak” – kezdte értékelését a Honvéd edzője, Dean Klafuric

„Nem lenne helyénvaló azt mondani, hogy jobban játszottunk, hisz kikaptunk, de a játék képe nem volt rossz, mert tudtuk irányítani a mérkőzést. A pálya mindhárom részén láttam a játékosoktól a begyakorolt mintákat, amiken folyamatosan dolgozunk, védekezésben és a támadás építésében, de a gól nagyon hiányzott, márpedig ezt a játék arra játsszák. Látszik, hogy jó úton haladunk, így kell tovább folytatnunk, és lássuk be, hogy a fehérvári együttes tele van egyénileg kimagasló képességű játékosokkal, a Ferencváros után a második legjobbal” – mondta az 50 éves horvát szakember.

Borítókép: Bartosz Grzelak (J) (m4sport.hu)

További tartalmak