Musorujsag
Élő Eredmények

„Mi a gond, mester?” – Moniz interjú közben hívta maga mellé Csercseszovot

„Mi a gond, mester?” – Moniz interjú közben hívta maga mellé Csercseszovot

m4sport.hu
Ilyet ritkán látni: miután a Zalaegerszeg megverte a címvédő, egyben éllovas Ferencvárost a bajnokság 24. fordulójában, Ricardo Moniz, a hazaiak mestere interjú közben magához hívta az ellenfél edzőjét, készüljön közösen a beszélgetés.

Csercseszov vélhetően sietett volna a meccs utáni interjúkkal, ez tűnhetett fel az előtte nyilatkozó Moniznak, aki ezért kamera elé hívta kollégáját, nem mindennapi jelenetet szolgáltatva ezzel. A két edző kézfogással búcsúzott, majd Moniz átadta a terepet.

„A Paks ellen a harmadik meccset játszottuk hét napon belül, nagyon sok sérültünk, betegünk is volt korábban. Természetesen el akarjuk érni azt, hogy egy héten belül három meccsen is képesek legyünk így letámadni, de még nem tart ott a csapat, ma viszont mindenképpen jár a gratuláció a fiúknak” – kezdte egyébként a mérkőzés utáni nyilatkozatát Moniz. A ZTE 12 év után győzte le hazai pályán a Ferencvárost.

A Zalaegerszegből ketten, Demjén Patrik és Mocsi Attila is meghívót kapott Marco Rossitól, az Észtország és Bulgária elleni mérkőzésekre, a kék-fehérek holland mestere úgy gondolja, hogy ez egy logikus lépés.

„Ennek így kellett történnie. A következő lépés pedig az kell, hogy legyen, jussanak be a kezdő tizenegybe. Ettől mindenképpen egy különleges státuszt kapnak a csapaton belül, ami hosszútávon jót tehet a csapat magabiztosságának” – válaszolta a felvetésre a holland szakember.

„Most három pihenőnap következik a csapatnak, aztán felkészülünk a további feladatokra. Azt látni kell, hogy egy sokkal nagyobb büdzsével rendelkező Ferencváros ellen léptünk pályára, ami egy nehéz szituáció. Annak kellene lenni az általános elképzelésnek, hogy nyolcvan százalékban a saját utánpótlásban felnevelt játékosoknak kellene játszani, ez lenne előremutató” – zárta szavait.

A sorozatban negyedik tétmeccsüket elvesztő zöld-fehérek vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov Moniz szavainak zömét közvetlen közelről hallgatta, de aztán maga vette át a szót.

„Egy ilyen mérkőzés után nem lehet azt mondani, hogy ne múlt volna felül minket az ellenfél. Az első félidőben alapvetően az történt a pályán, amit szerettünk volna, nem adtunk helyzetet az ellenfélnek, de sajnos magunkra húztuk őket és a saját hibánkból kaptunk egy gólt. A második félidőben, amennyire lehetett kontrolláltuk a mérkőzést, de nem sikerült kiegyenlíteni, vagy megfordítani a mérkőzést. A labdarúgás nem létezik hibák nélkül, minden esetet nyugodtan kell kielemeznünk. Nagyon hosszú héten vagyunk túl, összesen négy mérkőzést játszottunk, azokból kettőt a Leverkusennel, kettőt a magyar bajnokságban. Nagyon megterhelő időszak volt. Annak örülök, hogy senki nem sérült meg az eddigiek mellé, de ettől függetlenül is nagyon sok a sérültünk” – nyilatkozta sportszerűen a címvédő orosz trénere.

A mérkőzést követő összes értékelés:

További tartalmak