Musorujsag
Élő Eredmények

A magyar válogatottnak 74 százalék esélye van az Eb-kijutásra a Gracenote elemzése szerint

A magyar válogatottnak 74 százalék esélye van az Eb-kijutásra a Gracenote elemzése szerint

MTI
A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak 74 százalék esélye van arra, hogy kijusson a jövő évi Európa-bajnokságra.

A cég a csütörtökön rajtoló kvalifikációs sorozat kapcsán tette közzé elemzését, amely szerint a legbiztosabb résztvevője a németországi kontinensviadalnak a 2016-os győztes portugál csapat (96 százalék), mögötte a svájci, a horvát és a spanyol gárda sem marad el sokkal (90) az esélyeket illetően.

A Marco Rossi vezette magyar válogatottnak – amely jövő hétfőn Bulgária ellen, a Puskás Arénában kezdi a kvalifikációt – a Gracenote szerint 74 százalék esélye van kijutni a 24 csapatos viadalra, ez nem sokkal kevesebb, mint a 2021-es két döntős, a címvédő olasz (78) és a második angol (77) csapaté.

A Gracenote szerint 2000 óta először jó eséllyel ott lesz az Európa-bajnokságon a norvég válogatott is, amelyet a Manchester Cityben a mostani szezonban már 42 gólt szerző Erling Haaland, valamint a listavezető Arsenal kapitánya, Martin Ödegaard fémjelez, igaz, előbbi sérülés miatt a márciusi mérkőzéseken nem lép pályára, már visszautazott klubjához.

A németek házigazdaként automatikusan résztvevői a 2024-es Európa-bajnokságnak, a tíz selejtezőcsoportból az első két-két válogatott egyesen ágon kijut, a fennmaradó három hely pedig pótselejtezőn talál gazdára.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fiola Attila elhagyta a válogatott edzőtáborát
Sérülés miatt elhagyta az észtek elleni felkészülési mérkőzésre, valamint a bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott telki edzőtáborát Fiola Attila.
Magyar futball
Kilenc hónap, tíz forduló: nem leküzdhetetlen csoportban a magyar válogatott – minden, amit az Eb-selejtezőről tudni kell
Marco Rossi együttese március 27-én, Bulgária ellen megkezdi szereplését a 2024-es Európa-bajnokot megelőző selejtezősorozatban – a magyar labdarúgó-válogatott a bolgárok mellett Szerbiával, Litvániával és Montenegróval került egy csoportba. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk az összes tudnivalót a mieink előtt álló akadályról.
Magyar futball
Csoboth Kevin: Nagy önbizalmat ad, hogy a szövetségi kapitány ezt gondolja rólam
<a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/03/14/marco-rossi-negy-ujoncot-hivott-meg-a-magyar-labdarugo-valogatott-marciusi-keretebe" target="_blank" rel="noopener">A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kedden hirdette ki keretét a soron következő Észtország elleni barátságos, valamint a Bulgáriával vívott Európa-bajnoki-selejtező mérkőzésre.</a> A nemzeti csapatba négy újonc, Demjén Patrik, Hegyi Krisztián, Varga Barnabás és Csoboth Kevin is meghívót kapott. <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2023/03/14/demjen-mindig-ugy-keszultem-hogy-kepes-legyek-megugrani-ezt-a-szintet" target="_blank" rel="noopener">Kedden a ZTE kapusa, Demjén</a>, a Paks támadója, <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/03/14/ugy-kerult-a-keretbe-hogy-rossival-meg-nem-beszelt-a-paksi-golkiralyjelolt" target="_blank" rel="noopener">Varga is nyilatkozott érzéseiről a közmédiának</a>, és így tett az Újpest FC-t erősítő Csoboth is, aki elárulta, Szoboszlai Dominik gratulált neki elsőként a meghívóhoz.
Magyar futball
Sallai: Azon vagyunk, hogy egyenes ágon jussunk ki az Eb-re, de nem lesz egy egyszerű menet
Felemás szezonja van Sallai Rolandnak, a Freiburg és a magyar válogatott szélsőjének, hiszen több sérülés is hátráltatta, ennek ellenére ha pályán volt, akkor szinte mindig nagyon jól teljesített. Nyilván ennek is köszönhető, hogy <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/03/14/marco-rossi-negy-ujoncot-hivott-meg-a-magyar-labdarugo-valogatott-marciusi-keretebe" rel="noopener" target="_blank">Marco Rossi számít rá</a> az Észtország és Bulgária elleni válogatott mérkőzéseken. Utóbbi különösen fontos, hisz Európa-bajnoki selejtező.
Magyar válogatott