Musorujsag
Élő Eredmények

Meggyőző nyitány az Eb-selejtezőkön: a magyar válogatott egy félidő alatt elintézte Bulgáriát

Meggyőző nyitány az Eb-selejtezőkön: a magyar válogatott egy félidő alatt elintézte Bulgáriát

m4sport.hu | Szerző: Szvik
A magyar labdarúgó-válogatott rendkívül magabiztos győzelemmel indította a 2024-es Európa-bajnoki selejtezőket: Vécsei, Szoboszlai és Ádám góljával 3–0-ra legyőzte hazai pályán Bulgáriát.

UEFA Európa-bajnoki selejtező, G csoport
Magyarország–Bulgária 3–0 (3–0)
Budapest, Puskás Aréna, 66 000 néző

V: Meler (török)

Gólszerző: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám M. (39.)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla (Nego, 87.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 87.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 73.), Szoboszlai – Ádám M. (Varga B., 59.)
Bulgária: Naumov – Galabov, Antov, Markov (Petrov, a szünetben) – Sztojanov, Grujev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), Ilijev, Petkov – Delev (Ruszev, a szünetben), Deszpodov (Kirilov, 57.)

Nem minden szögletet kell ám az ötös környékére suvasztani! A magyar válogatott 2023-ban a formabontó sarokrúgások csapata lett, az észtekkel szemben Ádám Martin homloka változtatta góllá Kalmár Zsolt lecsúszott lövését, az első tétmeccsen, a Bulgária elleni Eb-selejtezőn pedig a Szoboszlainak legurított figura eredményezett látványos flippert – s ami még fontosabb: magyar találatot!

Vécsei Bálint második gólját szerezte a magyar válogatottban (fotó: MTI/Kovács Tamás).

Vécsei Bálint korai gólja megnyugtatta a telt házas Puskás Aréna közönségét és magyar válogatottat is, a rendkívül visszafogottan játszó bolgárokkal szemben mezőnyfölényt is kialakított Marco Rossi csapata. A labdakihozatalnál mélyre húzódó Szoboszlai Dominik lendületből megállíthatatlannak bizonyult, de azért csak-csak az állított az ő specialitása: az első félidő felénél bő 25-ről vágott szabadrúgásgólt Naumov kapujába. Örömét talán az sem csillapította, hogy rögtön utána másodszor is vereséget szenvedett a Sallai elleni kő-papír-olló-meccsen. S hamár a sikeres szögletvariáció és a kő-papír-olló megmaradt az észtek elleni felkészülési találkozóból, az Ádám Martin-gólt is átmentették a mieink csütörtökről hétfőre, a sokadik Szoboszlai-szóló utáni lecsorgót passzolta a jobb alsóba – 39 perc alatt eldőlt a meccs.

Masszív első félidő a magyar válogatottól (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt).

A bolgár szövetségi kapitány a szünetet követően hármas cserével próbálta felrázni az első félidőben tényleg semmit nem mutató csapatát, de Sallai három veszélyes lövésével indult a második felvonás is. Marco Rossi a magabiztos előny tudatában újoncot avatott: egy újabb paksi gólkirályjelölt, Varga Barnabás debütált címeres mezben. Nem pont ennek hatására, de váratlanul életjeleket produkáltak a vendégek, a letámadásuk egyre többször zavarta meg Szalaiék építkezését, Dibusznak még védenie is kellett Ruszev kapáslövésénél. A hajrában még a frissen beállt Nego használt ki egy kapushibát, de a gurítását egy bolgár védő kivágta gólvonalról, így az eredmény már nem változott.

A magyar válogatott az első 45 percben ellenállhatatlanul, a másodikban higgadtan futballozott, rendkívül magabiztos sikerrel indítva az Eb-selejtezőket – 40 évet követően először győzelemmel. A hétfő esti teljesítmény komoly bizakodásra adhat okot a sorozat folytatását illetően.

A csoport másik hétfő esti meccsén Szerbia a hajrában múlta felül Montenegrót, Dusan Vlahovics duplájával.

Élő hírfolyam >>>

Marco Rossi értékelése >>>

Ádám Martin, Vécsei Bálint, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos értékelése >>>

Borítókép: Szoboszlai Dominik, Ádám Martin és Sallai Roland (b-j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi: Az első volt a legjobb félidő, melyet a válogatott kispadján megélhettem
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pozitívan értékelte a Bulgária ellen <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2023/03/27/meggyozo-nyitany-az-eb-selejtezokon-a-magyar-valogatott-egy-felido-alatt-elintezte-bulgariat" target="_blank" rel="noopener">megnyert Eb-selejtezőt</a>, külön kiemelte a csapatkapitányként első mérkőzését játszó és <a href="https://m4sport.hu/2023/03/27/percrolpercrebejegyzes/hangorkan/" target="_blank" rel="noopener">hatalmas szabadrúgásgólt</a> szerző Szoboszlai Dominiket.
Magyar futball
Meglesz a zsinórban harmadik Eb-részvétel? Hol végez selejtezőcsoportjában a válogatott? – szavazás
Hétfőn este a Bulgária elleni mérkőzéssel magyar válogatott számára is megkezdődik a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság márciustól novemberig tartó selejtezősorozata. A rajt előtt adódik a kérdés: hol végez csoportjában a nemzeti csapat, azaz összejön-e a zsinórban harmadik Eb-részvétel, ha igen, egyenes ágon vagy pótselejtező útján, netán Marco Rossiék itthonról lesznek kénytelenek nézni a németországi tornát?
Magyar futball
Megműtötték Fiola Attilát, a szezonban már nem játszhat
Sikeres térdműtéten esett át Fiola Attila, <a href="https://www.molfehervarfc.hu/2023/03/27/sikeres-muteten-esett-at-fiola-attila.html" target="_blank" rel="noopener">írja</a> a MOL Fehérvár FC weboldalán. A csapatkapitányra három hónap kihagyás vár előreláthatólag, ez azt jelenti, hogy a fehérváriaknál ebben a szezonban nem lép már pályára, de júniusi válogatott szereplése is kérdéses lehet.
Magyar futball