Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Szoboszlai klasszisteljesítményt nyújtott a bolgárok ellen - az UEFA-nál övé a nap csele is

Videó: Szoboszlai klasszisteljesítményt nyújtott a bolgárok ellen - az UEFA-nál övé a nap csele is

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik nemcsak a statisztikák alapján emelkedett ki a mezőnyből a Bulgária elleni Európa-bajnoki-selejtezőn, játékát nézve az embernek kedve támadt volna labdát ragadni.

A bolgárok ellen 3-0-ra megnyert Eb-selejtező volt Szoboszlai eddigi egyik, ha nem a legjobb meccse a válogatottban: túl azon, hogy mindhárom gólban oroszlánrészt vállalt (összesen négy helyzetet alakított ki), megindulásai és cselei élményszámba mentek, tíz cselkísérletéből nyolc sikeres volt, ezekből az egyiket az UEFA a hétfői meccsnap legszebb megmozdulásának választotta.

Ami talán szokatlan a válogatott csapatkapitányától, hogy egyetlen kapuralövése volt, igaz, abból gyönyörű szabadrúgásgólt lőtt. De passzhatékonyság tekintetében is kiemelkedőt nyújtott, átadásai 86 százaléka pontos volt.

Mindezek mellett a védekezésből is kivette a részét, aktívan letámadott és hat labdát szerzett, így nem véletlen, hogy a Whoscored toronymagasan választotta a mérkőzés legjobbjának, 9,5-ös osztályzatot kapott.

 

Szoboszlai 86%-os pontossággal passzolt és a pálya teljes egészét bejátszotta.
Elsősorban a bal oldalon volt aktív és alakított ki négy helyzetet is. Egyetlen lövéséből pedig gól született.
Borítókép: Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak